Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Έβρου για την επίσκεψη Μπαχτσελί στη Θράκη

Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2012 19:25

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Έβρου για την επίσκεψη Μπαχτσελί στη Θράκη

Με αφορμή ψήφισμα της πλειοψηφίας του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ για την επίσκεψη στη Θράκη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί , προέδρου του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας (Γκρίζοι λύκοι), το ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ έχει να δηλώσει ότι αποτελεί τουλάχιστον ένδειξη ασυνέπειας και αφερεγγυότητας η ΔΑΚΕ να ζητά σε συνδικαλιστικό επίπεδο την έκδοση τέτοιων ψηφισμάτων ενώ σαν κυβέρνηση η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ επιτρέπουν την επίσκεψη.


Το ΠΑΜΕ  εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τους σκοπούς αυτής της επίσκεψης. Σε μια εποχή έντονων  ανταγωνισμών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ των μονοπωλίων για την αναδιανομή αγορών, σφαιρών επιρροής και εδαφών  προκαλεί πολλά ερωτηματικά η επίσκεψη – περιοδεία στη Β. Ελλάδα.

Άλλωστε παρόμοια κόμματα  και οργανώσεις υπάρχουν στην Ελλάδα, στην Τουρκία και σε άλλες χώρες αφού γεννιούνται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα  για να  χτυπάνε  το λαϊκό κίνημα , να καλλιεργούν  εθνικιστικό μίσος μεταξύ των λαών και τελικά για προωθούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Ας μην ξεχνάμε πως στην περιοχή μας χρόνια τώρα, και με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων, δρουν  δυνάμεις που στοχεύουν στην υποκίνηση του μίσους ώστε πιο εύκολα να περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις πρόσφατες εκλογές μάλιστα κόμματα του κοινοβουλίου αξιοποίησαν την εθνικιστική, θρησκευτική αντιπαλότητα για  να  εξασφαλίσουν ψήφους και βουλευτικές έδρες.

Καλούμε το λαό να μην εφησυχάζει, καθώς βρισκόμαστε μπροστά  σε εξελίξεις, και με την πάλη του  να βάλει στο περιθώριο τα συνθήματα και τη δράση των εθνικιστικών, φασιστικών οργανώσεων απ’ όπου κι αν προέρχονται.

 


Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2012 19:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV