Ακμαίο το ηθικό των αστυνομικών στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 12 Μαρτίου, 2020 17:25

Ακμαίο το ηθικό των αστυνομικών στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Για την κατάσταση που επικρατεί στις Καστανιές και γενικότερα στο σύνολο της συνοριογραμμής του Έβρου μίλησε σήμερα στον αέρα του Ράδιο Έβρος ο Πρόεδρος των Αστυνομικών υπαλλήλων της Α.Δ. Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης

Δύο περίπου εβδομάδες από την έναρξη της κρίσης στις Καστανιές και όπως δήλωσε ο κ. Ακίδης όλα δείχνουν να είναι ενορχηστρωμένα από την τουρκική κυβέρνηση καθώς όποτε βρίσκονται υψηλόβαθμα στελέχη, είτε πολιτικά είτε εκτελεστικά, τα πράγματα στα σύνορα ηρεμούν και μόλις φύγουν σημειώνονται και πάλι επεισόδια.

Περίπου 30 με 40 άτομα είναι αυτά που ξεκινούν όλα τα επεισόδια ενώ οι υπολοιποι 5000 παραμένουν στο πρόχειρο καταυλισμό της Αδριανούπολης είπε με νόημα ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Α.Δ Ορεστιάδας και συμπλήρωσε πως το ζήτημα θα λυθεί μόλις ικανοποιηθούν τα αιτήματα του προέδρου της Τουρκίας.


Αναφορικά με την κατάσταση στην ελληνική πλευρά ο κ. Ακίδης βλέπει πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο από τους συναδέλφους του όσο και από τις δυνάμεις του στρατού και της πυροσβεστικής προσθέτοντας πως η ενίσχυση που έρχεται συνεχώς από την Frontex δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στη χώρα μας αφού πέρα από την βοήθεια που θα παρέχουν υλικοτεχνικά οι ξένες δυνάμεις μεταφέρουν και την πραγματικότητα στη χώρα τους.

Ο κ. Ακίδης στη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετέφερε τα συνδικαλιστικά ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς που επιχειρούν στην περιοχή και δήλωσε πως το ηθικό των συναδέλφων του είναι ακμαίο, γνωστοποιώντας την πρόθεση αστυνομικών από όλη τη χώρα να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση της υπηρεσίας για να συνδράμουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.Τέλος ο κ. Ακίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την πρωτοφανή ιδιωτική πρωτοβουλία όλες αυτές τις μέρες με προσφορά υλικών.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 12 Μαρτίου, 2020 17:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV