Ένθερμη υποστηρικτής της ‘Κοινωνικής Οικονομίας’ η Όλγα Ρενταρή-Τέντε

Συντάκτης Νewsroom 15 Σεπτεμβρίου, 2011 08:24

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, μίλησε σήμερα 14/09/11 στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».


Στην ομιλία της η κ. Ρενταρή – Τέντε τόνισε ότι με το παρών Νομοσχέδιο καλύπτεται επιτέλους το θεσμικό κενό που υπήρχε στο χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας και εισάγονται κανόνες και αρχές στον λεγόμενο Τρίτο Χώρο, εκείνο που βρίσκεται ανάμεσα στο Κράτος και την Αγορά. Όπως τόνισε χαράσσεται «το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί οργανωμένα και διάφανα να ενεργοποιηθεί η κοινωνία των πολιτών και να παραχθεί κοινωνικός πλούτος ιδιαίτερα σημαντικός σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.»

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις θετικές συνέπειες που θα έχει η κοινωνική επιχειρηματικότητα στη δημιουργία νέων επαγγελμάτων και κατ’ επέκταση στη μείωση της ήδη πολύ υψηλής ανεργίας, ενώ θα συμβάλει παράλληλα στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη απεγκλωβίζοντας υγιείς δυνάμεις που βρίσκονται ανάμεσα στο Κράτος και τον ιδιωτικό τομέα. Επεσήμανε δε πως αυτοί που θα ωφεληθούν περισσότερο είναι οι ευπαθείς ομάδες και τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού, οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών και οι επαγγελματίες που πλήττονται από τον ολοένα και περισσότερο ανταγωνιστικό  ιδιωτικό τομέα.

Κλείνοντας σημείωσε πως δεν πρέπει να είναι η κρίση που μας επιβάλλει την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας γιατί όπως ανέφερε «ακόμα και αν δεν υπήρχε η κρίση θα έπρεπε να εφεύρουμε τρόπους και θεσμούς για την αξιοποίηση του δυναμικού που κρύβει η κοινωνία των πολιτών με κύρια χαρακτηριστικά τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την άμεση δημοκρατία.»

 


Συντάκτης Νewsroom 15 Σεπτεμβρίου, 2011 08:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV