Έγραψε ιστορία η ομάδα του ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Συντάκτης Νewsroom 15 Μαρτίου, 2013 20:38

Έγραψε ιστορία η ομάδα του ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Στα πλαίσια του σχολικού  πρωταθλήματος ποδοσφαίρου η ομάδα του ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας έγραψε ιστορία, αφού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια  της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, νικώντας στον τελικό την ομάδα του 2ου ΕΠΑ.Λ Δράμας 4-3 στην διαδικασία των πέναλτι. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 0-0. Ο αγώνας διεξήχθη στο εθνικό στάδιο Δράμας. Πλέον η ομάδα θα διεκδικήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αρχίζοντας από την Τρίτη 19-3-2013, στην Κομοτηνή όπου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια ομάδα της Κεντρικής Μακεδονίας. Ιστορικά πρέπει να αναφέρουμε την πορεία της ομάδας μέχρι την κατάκτηση της πρώτης θέσης.


ΑΓΩΝΑΣ 1ος 2ο ΓΕΛ Ορεστιάδας-¾ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας    1-2
ΑΓΩΝΑΣ 2ος ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου¾ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας   1-2 
ΑΓΩΝΑΣ 3ος 1ο ΓΕΛ Ορεστιάδας¾ΕΠΑ.Λ  Ορεστιάδας   0-3
ΑΓΩΝΑΣ 4ος 4ο ΓΕΛ Αλεξ\πολης¾ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας 0-5  Πρωταθλητής Έβρου.
ΑΓΩΝΑΣ 5ος 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής ¾ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας  1-2  
ΑΓΩΝΑΣ 6ος 2ο ΕΠΑ.Λ Δράμας ¾ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας  0-0 ( 3-4 πεν.) Πρωταθλητής Περιφέρειας.

Οι μαθητές-ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την ομάδα είναι οι: Οτέμπερης Παναγιώτης, Ρούμογλου Βασίλης, Κιτσικούδης Πάρης, Πετράς Αθανάσιος, Μπουργούδης Ιωαννης, Μπαξεβανίδης Στεργιος, Γοδόσης Γεώργιος, Πεχλιβανίδης Κυριάκος, Ντινούδης Κων/νος, Οτέμπερης Ηλίας (αρχηγός) ,Καράμπελιας Μανώλης, Ζολώτας Γρηγόρης, Βλασίδης Ελευθέριος, Σακιζλής Παναγιώτης, Βουλγαρίδης Βασίλειος, Κελαποστόλου Αθανάσιος και Τσακίρης Αδαμάντιος.      
Γυμνάστρια του Σχολείου είναι η κ. Τσομπανίδου Άννα και Προπονητής της ομάδας ο εκπαιδευτικός κ. Βενετίδης Κώστας, ο οποίος σε δήλωση του αναφέρει τα εξής.

«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω την Γυμνάστρια του σχολείου κ. Τσομπανίδου Άννα, που με υπερβάλλοντα ζήλο δημιούργησε τις συνθήκες, ώστε να συμμετέχει η ομάδα στο σχολικό πρωτάθλημα,  τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Γκουτζέρη Θεόδωρο, που με την ενεργό συμμετοχή του στήριξε αυτή την προσπάθεια, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και βέβαια τους συμμαθητές των ποδοσφαιριστών για την ηθική και όχι μόνο συμπαράστασης τους. Βέβαια τα πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στους φυσικούς “αυτουργούς” αυτής της τεράστιας επιτυχίας που δεν είναι άλλοι από τους μαθητές-ποδοσφαιριστές. Παρόλου,  που οι ποδοσφαιριστές προέρχονται από διαφορετικά σωματεία, φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις, κουβαλάνε όλα τα χαρακτηριστικά της γενιάς τους, με τις προσωπικές ιδιαιτερότητες και φιλοδοξίες τους, εντούτοις, με όπλο μια απαράμιλλη αγωνιστική πειθαρχία κατάφεραν να φτάσουν εκεί όπου δεν το φαντάζονταν. Θέλω να τονίσω ότι αυτή  η προσπάθεια τους είναι ένα μεγάλο μάθημα ,ένα μεγάλο μάθημα παιδείας, όπου ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσα από την προσήλωση στον  στόχο, μέσα από την ένωση των καλών χαρακτηριστικών τους, μέσα από την υπέρβαση του εαυτού τους για κάτι κοινό και μεγαλειώδες, μακριά από κάθε λογής εξαρτήσεις, και βέβαια, είναι στοιχείο παιδείας ο σεβασμός στον προσωρινό “αντίπαλο” που μέσα  από ίδιους κανόνες ανταγωνίστηκε» .

 


Συντάκτης Νewsroom 15 Μαρτίου, 2013 20:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV