Άνω – κάτω κάνει τα πεντάμηνα η απόφαση του ΑΣΕΠ

Συντάκτης Νewsroom 14 Ιουλίου, 2012 23:38

Άνω – κάτω κάνει τα πεντάμηνα η απόφαση του ΑΣΕΠ

Την 29 Ιουνίου 2012 συνήλθε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) με αντικείμενο τον κατά το άρθρο 36 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Τ.Α./27-10-2011) έλεγχο των πινάκων που συντάχθηκαν, κατόπιν της ΚΟΧ 3.102/1/2012 Ανακοίνωσης του Δικαιούχου «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας», για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Η Σύμβουλος του ΑΣΕΠ Θάλεια Φωτεινοπούλου – Κατσιώτη μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων και του φακέλου της υπόθεσης εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 6/29-6-2012 απόφαση σύμφωνα με την οποία: α) γίνονται δεκτές οι 11 εκ των 33 ενστάσεων και β) για περίπου 80 ωφελούμενους, που βρίσκονται στους πίνακες των προσληπτέων, διατάσσεται επανακατάταξη και αναμόρφωση της συνολικής βαθμολογίας λόγω έλλειψης ενός ή περισσοτέρων των απαιτούμενων προσόντων.


Στο διατακτικό της απόφασης επισημαίνεται ότι, πρέπει να ελεγχθεί εάν οι ωφελούμενοι των οποίων αναμορφώνεται η συνολική βαθμολογία, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο σκεπτικό της απόφασης, παραμένουν σε επιλέξιμη σειρά, άλλως θα πρέπει να απολυθούν, καθώς δεν δικαιούνται πρόσληψη και να αντικατασταθούν για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα από τους επόμενους υποψηφίους στον ενιαίο πίνακα κατάταξης.

Η ανωτέρω απόφαση του Α.Σ.Ε.Π. φέρνει τα πάνω κάτω κι αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στον Δικαιούχο του Προγράμματος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, το οποίο θα πρέπει να απολύσει εργαζομένους, οι οποίοι ήδη διανύουν τον πέμπτο και τελευταίο μήνα της σύμβασης, που έχουν υπογράψει και να προσλάβει για ένα μήνα (;) τους ενιστάμενους που δικαιώθηκαν κι από λάθος εξαιρέθηκαν από τους πίνακες των προσληπτέων.

 


Συντάκτης Νewsroom 14 Ιουλίου, 2012 23:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV