Καταγραφή των πνιγμένων ζώων στον ‘Εβρο

Συντάκτης news 10 Απριλίου, 2010 08:14

Τα ζώα, οικόσιτα και άγρια, που βρέθηκαν πνιγμένα μετά την υποχώρηση των νερών από τις πλημμυρισμένες περιοχές του Δέλτα του Έβρου, αναμένεται να καταγράψουν και στη συνέχεια να τα στείλουν για ταφή, συνεργεία της Νομαρχίας Έβρου.

Σύμφωνα με τον νομάρχη, Νικόλαο Ζαμπουνίδη, συνεργεία θα μεταβούν στα σημεία όπου, με την υποχώρηση των νερών από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου, αποκαλύπτονται, σιγά- σιγά, ανάμεσα από τις λάσπες, κουφάρια ζώων.


Νεκρά εντοπίστηκαν ήδη, άγρια άλογα που ζουν στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, καθώς και άλλα ζώα, όπως αλεπούδες και τσακάλια.

Ο κ. Ζαμπουνίδης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τον ακριβή αριθμό των νεκρών ζώων, αφού τα νερά δεν έχουν υποχωρήσει πλήρως, σε όλη την περιοχή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φερών, Γιώργος Ούστογλου, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν δηλώσει στον ΕΛΓΑ την απώλεια μόνο 50 ζώων, ενώ κάποιοι ψαράδες ειδοποίησαν ότι είδαν πνιγμένα άλογα στα σύνορα.

“Αναφέρονται στην περιοχή ‘Τσεκούρι’, στην παλιά κοίτη του Έβρου, όπου η πρόσβαση είναι αδύνατη”, διευκρίνισε.

Πάντως, το δασαρχείο Αλεξανδρούπολης μέχρι σήμερα το πρωί, δεν είχε ενημερωθεί επίσημα για την ύπαρξη νεκρών, άγριων ζώων προκειμένου να επιληφθεί.

 

Πηγη  ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συντάκτης news 10 Απριλίου, 2010 08:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV