ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ & ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ

Συντάκτης news 13 Μαΐου, 2010 07:51

O Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός , επέστρεψε νωρίς το απόγευμα στην έδρα του, μετά από πενθήμερη παραμονή στην Αθήνα, όπου μετέβει και συμμετείχε στις συνεδριάσεις της εκτάκτως συγκληθείσης  Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Ιερά Σύνοδος κατά την πρώτη συνεδρία Της, την Δευτέρα 10/5/2010, εξέλεξε νέους Μητροπολίτες Λαγκαδά τον Αρχιμ. π. Ιωάννη Τασιά, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως τον Αρχιμ π. Αθηναγόρα Δικαιάκο και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού  τον Αρχιμ. π. Κύριλλο Μισιακούλη. Ακόμα η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε Βοηθό Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την θέση που κατείχε ο Μητροπολίτης μας ως Επίσκοπος Διαυλείας από το 1995 έως της εκλογής του δια την Ιερά Μητρόπολη μας, τον Αρχιμ. π. Διονύσιο Σιφναίο, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Φωτικής. Τέλος Η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε Τιτουλάριο Επίσκοπο  παρά τη Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον τίτλο της παλαιάς Επισκοπής Τανάγρας, τον Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Χρυσικό.


Τις επόμενες ημέρες η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με θέματα που είχαν παραμείνει από την Τακτική σύγκλιση Της, τον Οκτώβριο του 2009.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κατά την παραμονή του στην Αθήνα και προς κάλυψη ενός εκ των εφημεριακών κενών της Εκκλησιαστικής Επαρχίας μας, εχειροτόνησε την Κυριακή 9/5/2010 εις πρεσβύτερον τον εκ των Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως μας, π. Ιερώνυμον Εσπινόζα – Γκαρσία, εις τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Ο Σεβασμιώτατος πριν αναχωρήσει δια την Αθήνα, το πρωί της Παρασκευής 7/5/2010, τέλεσε Αγιασμό στο Κέντρο Υγείας Δικαίων επί τη παραλαβή νέου Ιατρικού εξοπλισμού για της ανάγκες του κέντρου. Στην συνέχεια επεσκέφθη την ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πετρωτών.

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 19.30 ο Σεβ. Ποιμενάρχης  μας, τέλεσε Ιερά Παράκληση στο Ναό των Αγίων Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος υπέρ φωτίσεως και ενισχύσεως των μαθητών και σπουδαστών επί τη ενάρξη της εξεταστικής περιόδου.     Απευθυνόμενος στα παιδιά τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εξετάσεις και τους μοίρασε  ως ευλογία στυλό.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων της Ανθοέκθεσης στον Πευκώνα Ορεστιάδος, παρουσία του Δημάρχου Ορεστιάδος και λοιπών επισήμων.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε στην Αθήνα ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ορεστιάδος Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Αστεριάδης, οποίος κατά το διήμερο 10 και 11 Μαΐου μετέβη στις Βρυξέλλες όπου μετείχε με πολυμελή ομάδα Επισκόπων και κληρικών συνεργατών κατά τόπους  Ιερών Μητροπόλεων σε ενημερωτικό πρόγραμμα για τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 


Συντάκτης news 13 Μαΐου, 2010 07:51

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV