Διδυμοτείχου προς μαθητές: «Ποτέ να μην ξεχάσετε τον τόπο σας»

Συντάκτης Νewsroom 14 Μαΐου, 2010 22:33

Με δήλωσή του στο Ράδιο Έβρος κάλεσε τη νεολαία να μην αποκοπεί από την ιδιαίτερη πατρίδα της

Να μην ξεχάσουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους όταν εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστήμιο κάλεσε τους μαθητές  της επαρχίας του,που αυτές τις ημέρες δίνουν εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση,  ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός.


«Αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε τα παιδιά μας που δίνουν το δικό τους προσωπικό αγώνα μέσα από τις εξετάσεις τις Πανελλαδικές αλλά και τις προαγωγικές. Βεβαίως μέσα από αυτή τη διαδικασία συνειδητοποιούμε όλοι μας ότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας. Μια συνεχής προσπάθεια. Και τα παιδιά μας αρχίζουν να εθίζονται σε αυτή τν προσπάθεια της καθημερινότητας που αρχίζει πάνω απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα από την προσπάθεια της γνώσης» τόνισε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός σε δήλωση που έκανε στο Ράδιο Έβρος.

«Σε αυτήν την προσπάθεια τους, τους συνοδεύουμε με τις προσευχές μας σαν Εκκλησία. Ευχόμεθα πολλές και καλές επιτυχίες. Και πάνω απ’ όλα τους ευχόμεθα να είναι χρήσιμοι πολίτες γι’ αυτόν τον τόπο αλλά και για την Πατρίδα μας» συνέχισε ο Διδυμοτείχου και στο σημείο αυτό θέλησε να απευθυνθεί στους μαθητές της τρίτης Λυκείου.

«Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους μαθητές της τρίτης Λυκείου που εύχομαι να δρασκελίσουν το κατώφλι του Πανεπιστημίου, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ήθελα να τους πω ποτέ να μην ξεχάσουν τον τόπο τους. Θα φύγουν, θα πάνε να σπουδάσουν αλλά εδώ είναι η γεννέτηρα τους, εδώ είναι η Πατρίδα τους και θα πρέπει όλα αυτά τα χρήσιμα εφόδια που θα πάρουν από τις σπουδές τους να τα προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο προκειμένου να αναδειχθεί έτι περισσότερο και πάντοτε να είναι ένας τόπος που θα προσφέρει στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό» τόνισε ο κ.Δαμασκηνός.

www.amen.gr


Συντάκτης Νewsroom 14 Μαΐου, 2010 22:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV