Ήξερες ότι…

Συντάκτης Νewsroom 2 Φεβρουαρίου, 2016 15:54

Ήξερες ότι…

Ήξερες ότι…

 

1.Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο (παράμεσος), διότι τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά.


2.Όταν τα κινούμενα σχέδια γίνονταν χωρίς τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι περισσότεροι ήρωες είχαν μόνο τρία ή τέσσερα δάχτυλα σε κάθε χέρι. Αυτή η επιλογή υπαγορευόταν από την ανάγκη να τελειώνουν γρήγορα τα σχέδια. Αφαιρώντας μερικά δάχτυλα, μειώνονταν αντίστοιχα οι χρόνοι παραγωγής.

3.Στην αρχαία Αγγλία κανείς δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί, εκτός κι αν είχε τη συγκατάθεση του Βασιλιά (εξαιρούνταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας). Όποιοι ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, έπαιρναν τη συγκατάθεση του Βασιλιά κι έτσι τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν στην πόρτα τους όταν έκαναν σεξ. Η πλάκα έγραφε ότι διέπρατταν F.U.C.K., δηλαδή «Fornication Under Consent of the King» (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά).

4.Οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα το 1910.

5.Στα χρόνια του Σέξπιρ, τα στρώματα των κρεβατιών κατασκευάζονταν από σχοινιά. Όταν τραβούσαν τα σχοινιά, έσφιγγε το στρώμα κι έκανε το κρεβάτι σταθερό, για ύπνο. Έτσι βγήκε η φράση «goodnight, sleep tight».

6.Ο πιο δυνατός μυς του ανθρώπινου σώματος είναι η γλώσσα

7.Οι πεταλούδες έχουν την αίσθηση της γεύσης στα πόδια τους.

8.Οι οδοντίατροι συνιστούν οι οδοντόβουρτσες να βρίσκονται 2 μέτρα μακριά από την λεκάνη της τουαλέτας για να αποφεύγεται η μετάδοση σωματιδίων μέσω του αέρα κάθε φορά που τραβιέται το καζανάκι.

9.Κάθε ρήγας στην τράπουλα αναπαριστά έναν μεγάλο βασιλιά της ιστορίας: ο ρήγας μπαστούνι τον Δαυίδ, ο ρήγας σπαθί τον Μέγα Αλέξανδρο, ο ρήγας κούπα τον Καρλομάγνο και ο ρήγας καρό τον Ιούλιο Καίσαρα.

10.Η Coca Cola ήταν αρχικά πράσινη.
sansimera.gr


Συντάκτης Νewsroom 2 Φεβρουαρίου, 2016 15:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV