Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία για τις πυρκαγιές – Ηχηρή απουσία του Δήμου Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 15 Απριλίου, 2013 15:55

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία για τις πυρκαγιές – Ηχηρή απουσία του Δήμου Ορεστιάδας

Με στόχο το συντονισμό και τη συνεργασία των φορέων, και κυρίως την αποσαφήνιση των ενεργειών κάθε υπηρεσίας, για την έγκαιρη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών για το τρέχον έτος, συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργίας Νικολάου – Μαυρανεζούλη.


«Οι πυρκαγιές είναι ένα φαινόμενο που εντάσσεται στις φυσικές καταστροφές, η πρόκληση, όμως, από φυσικά αίτια είναι μικρή. Οι περισσότερες αιτίες πυρκαγιών είναι από ανθρώπινες δραστηριότητες, από αμέλεια. Επιβάλλεται η λήψη μέτρων με τα οποία επιδιώκεται η άρση αυτών των αιτίων. Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται συντονισμός, στενή συνεργασία των φορέων μεταξύ τους, όπως, επίσης, κι αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων.» δήλωσε η κα Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε απολογισμός της περσινής αντίστοιχης περιόδου, ενώ κάθε φορέας ανέφερε την κατάσταση ετοιμότητας της υπηρεσίας του, τα προληπτικά μέτρα που έχει λάβει, καθώς και τυχόν προβλήματα κι ελλείψεις.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Κοκολάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Πέτροβιτς, οι Αντιδήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Χρήστος Ζιώγας και Διδυμοτείχου Ευάγγελος Περιστεράκης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Χουβαρδάς, εκπρόσωποι των συναρμοδίων αρχών και φορέων που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Αρνητικά σχολιάστηκε η απουσία εκπροσώπων από τους  Δήμους Ορεστιάδας, Σουφλίου και Σαμοθράκης.

 

 


Συντάκτης Νewsroom 15 Απριλίου, 2013 15:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV