Συνάντηση του Δ.Σ της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α/Δ Ορεστιάδας.

Συντάκτης Νewsroom 1 Νοεμβρίου, 2013 10:40

Συνάντηση του Δ.Σ  της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α/Δ Ορεστιάδας.

Χθες 29/10/2013 πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του Δ.Σ  της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α/Δ Ορεστιάδας κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ  Πασχάλη , σε συνέχεια της επίσκεψης που είχαμε πριν από μερικές ημέρες στο κέντρο  προαναχωρησιακής κράτησης αλλοδαπών Φυλακίου. Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ.  ΧΑΡΕΛΑΣ Παναγιώτης.

Αναφέρθηκε η μικρή δύναμη φρουράς  ,η καθημερινή αλλαγή των αποσπασμένων φρουρών ,η συμμετοχή σε εκδηλώσεις και μέτρα που αποδυναμώνουν περαιτέρω και αφαιρούν ημερήσιες αναπαύσεις  από την φρουρά  καθώς και ο χρόνιος εγκλωβισμός των συναδέρφων σε καθήκοντα σωφρονιστικού υπαλλήλου.


Από την πλευρά μας προτάθηκε η εκ περιτροπής διάθεση του ενός τρίτου της ενισχυτικής ( 60 συναδέρφων) για το διάστημα του ενός μήνα  σε καθήκοντα φύλαξης στο ΕΧΠΑ και παράλληλα την ανάληψη των κατοπτεύσεων στα Μαράσια και τον Δίλοφο από το προσωπικό του ΕΧΠΑ στις οποίες θα συμμετέχουν με εσωτερική διαταγή και συνάδερφοι από την μόνιμη δύναμη. Το αποτέλεσμα της ενέργειας θα είναι να αυξηθεί οριακά η φρουρά και να υπάρχει μια τουλάχιστον εξωτερική υπηρεσία σε κάθε 24ωρο κύκλο για το μόνιμο προσωπικό. Αθροιστικά σε αυτήν την προσπάθεια θα υπάρξουν ενέργειες του Προέδρου στο αρχηγείο για εθελοντικές αποσπάσεις ενίσχυσης του ΕΧΠΑ. Η πρόταση μας έγινε κατ αρχήν  αποδεκτή από τον Κο Διευθυντή και ζήτησε προθεσμία χρόνου για την ρύθμιση  των λεπτομερειών.

Μια άλλη διαπίστωση είναι η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που οδηγεί σε καθημερινές διακομιδές με το διαθέσιμο ασθενοφόρο για την περιοχή  και την διενέργεια ιατρικών πράξεων που σε συντριπτικό ποσοστό αποδεικνύονται  άσκοπες, ενθαρρύνοντας όμως μιμητικές συμπεριφορές από πλευράς των κρατουμένων.
 

Από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε  για παρέμβαση μέσω της ομοσπονδίας στην Πολιτική και Φυσική  ηγεσία για την αναγκαιότητα άμεσης τοποθέτησης  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Για το θέμα της συμμετοχής του προσωπικού του ΕΧΠΑ σε εκδηλώσεις και μέτρα λάβαμε την απάντηση ότι το προσωπικό του ΕΧΠΑ  συμπεριελήφθη εκ παραδρομής και την διαβεβαίωση ότι θα εξαιρείται στο μέλλον. 

Σε κάθε περίπτωση η Ένωση μας θα παρακολουθεί  τις εξελίξεις  ευελπιστώντας στην αμφίδρομη ενημέρωση.  


Συντάκτης Νewsroom 1 Νοεμβρίου, 2013 10:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV