Μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων

Συντάκτης news 4 Σεπτεμβρίου, 2010 12:00

Μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων

Σήμερα ολοκληρώθηκε  η ανάρτηση των νέων τιμών 7295 φαρμάκων που περιλαμβάνονται στο νέο δελτίο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και καλύπτουν το σύνολο της εθνικής κατανάλωσης. Από τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτουν μειώσεις των τιμών, που φτάνουν το 50%, ενώ ελάχιστες είναι οι αυξήσεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι με το νέο καθεστώς τιμολόγησης οι τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων καθορίζονται από την υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου μετά τη διεξαγωγή έρευνας στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στα οποία κυκλοφορεί το φαρμακευτικό προϊόν. Με αυτήν τη μέθοδο η τιμή προκύπτει από το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων αντίστοιχων τιμών του προϊόντος στα υπόλοιπα κράτη-μέλη.


Η διαδικασία ανατιμολόγησης ολοκληρώθηκε μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων και εξειδικεύτηκε με τη νέα Αγορανομική Διάταξη 08/2010, που εκδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου.

“Στόχος” όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, στα μέσα ενημέρωσης, “είναι να πάψει η χώρα μας να είναι από τις πιο ακριβές στις τιμές των φαρμάκων.

Σίγουρο είναι πάντως, ότι οι ανατιμήσεις των φαρμάκων και η ελεγχόμενη συνταγογράφηση εκτός από καλύτερες τιμές για τον καταναλωτή, θα επιφέρουν ανακούφιση και στα φουσκωμένα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακούστε τη συνομιλία μας με τον κ. Θεόφιλο Μελά, φαρμακοποιό από την Ορεστιάδα


Συντάκτης news 4 Σεπτεμβρίου, 2010 12:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV