Η ανάρτηση στο facebook του Δημήτρη Μουζά σχετικά με το Αναψυκτήριο στις Καταστανιές!

Συντάκτης Νewsroom 10 Απριλίου, 2014 11:47

Η ανάρτηση στο facebook του Δημήτρη Μουζά σχετικά με το Αναψυκτήριο στις Καταστανιές!

Με μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Δημήτρης Μουζάς Δήμαρχος Ορεστιάδας απάντησε στους επικριτές του σχετικά με το θέμα του Αναψυκτηρίου στις Καστανιές:

Όλη η αλήθεια για το Αναψυκτήριο Καστανιών


-Το Μάϊο του 2008, ο τότε Δήμος Βύσσας, εκμίσθωσε το αναψυκτήριο σε ιδιώτη.
-Τον Ιούνιο του 2008, ο ΓΓ της Περιφέρειας ΑΜΑ-Θ, ενέκρινε την απόφαση του Δήμου Βύσσας.
-Τον Ιούλιο του 2008, δύο άλλοι ιδιώτες άσκησαν προσφυγές κατά της απόφασης.
-Το Σεπτέμβριο του 2008, έγιναν δεκτές οι προσφυγές και ακυρώθηκε η απόφαση του ΓΓ της Περιφέρειας.
-Ο ιδιώτης κατέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθούν οι ανωτέρω αποφάσεις και να λειτουργήσει το αναψυκτήριο. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις του ιδιώτη.
-Τον Ιούνιο του 2009, ο ΓΓ της Περιφέρειας ακυρώνει την απόφαση του Δήμου Βύσσας για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του αναψυκτηρίου.
-Τον Ιούνιο του 2010 ο ιδιώτης καταθέτει αγωγή κατά του Δήμου Βύσσας και ζητά αποζημίωση 473.600 ευρώ. Η αγωγή απερρίφθη.

Από το 2011 η αρμοδιότητα περνάει πλέον στο νέο διευρυμένο Δήμο Ορεστιάδας, ο οποίος (με βάση τις δικαστικές αποφάσεις) ανακαλεί την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας που είχε εκδώσει ο Δήμος Βύσσας.
-Ο ιδιώτης καταθέτει προσφυγή κατά της απόφασης του Δήμου Ορεστιάδας. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο την κάνει δεκτή και επιτρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του αναψυκτηρίου μέχρι να εκδοθεί τελική απόφαση.
-Τον Ιούλιο του 2012 απορρίπτεται η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης και ο Δήμος Ορεστιάδας (και πάλι με βάση τις δικαστικές αποφάσεις) σφραγίζει το αναψυκτήριο.
-Ο ιδιώτης καταθέτει πάλι αίτηση για ανάκληση της απόφασης, η οποία απορρίπτεται από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.
-Επίσης ο ιδιώτης καταθέτει προσφυγή στο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κατά της απόφασης του Δήμου Ορεστιάδας. Και αυτή η προσφυγή του απορρίπτεται.
-Τον Απρίλιο του 2013 ο ιδιώτης καταθέτει νέα προσφυγή με πρόσθετους λόγους. Κι αυτή απορρίπτεται από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.
-Τον Ιούνιο του 2013 ο Δήμος Ορεστιάδας κατέθεσε αγωγή, ζητώντας από τον ιδιώτη 88.906 ευρώ για την περίοδο 1/1/2011 έως 31/5/2013 που αυτός εκμεταλλευόταν το αναψυκτήριο.
-Ο ιδιώτης καταθέτει επίσης αγωγή κατά του Δήμου Ορεστιάδας ζητώντας να του αποδοθεί το ακίνητο και αποζημίωση.
-Η αγωγή του Δήμου Ορεστιάδας απορρίπτεται από το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας και παραπέμπει σε άλλη δικάσιμο για τον προσδιορισμό των ποσών που οφείλει ο ιδιώτης.
-Η αγωγή του ιδιώτη γίνεται κατά ένα μέρος δεκτή από το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας και υποχρεώνει το Δήμο να καταβάλλει αποζημίωση 54.000 ευρώ και να του αποδώσει το ακίνητο.

Έχουμε δηλαδή το εξής οξύμωρο σχήμα:
-Έχει κριθεί πολλάκις ως άκυρη η πρώτη απόφαση εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου, αλλά έχουμε και την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου ότι καλώς έπραξε ο Δήμος Ορεστιάδας σε όλες του τις ενέργειες, αφού δεν υπήρχε μίσθωση και συμφωνητικό.
-Από την άλλη πλευρά έχουμε απόφαση του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας, το οποίο δέχεται ότι υπήρξε μίσθωση και ζητά να αποδοθεί το αναψυκτήριο στον ιδιώτη.

Είναι σαφές από όλα τα παραπάνω, ότι ο Δήμος Ορεστιάδας κινήθηκε πάντα με βάση τη νομιμότητα και μάλιστα δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αναψυκτήριο, αναμένοντας και σεβόμενος τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Με τις τελευταίες εξελίξεις και τις δύο διαφορετικές αποφάσεις των δικαστηρίων, προβαίνει στις ακόλουθες ενέργειες:
-Καταθέτει έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας (με βάση την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου) και ζητά να μην πληρωθεί η αποζημίωση και να μην αποδοθεί το αναψυκτήριο στον ιδιώτη.
-Καταθέτει νέα αγωγή κατά του ιδιώτη και ζητά 88.906 όλα τα ενοίκια για την περίοδο 1/1/2011 έως 14/11/2013, καθώς και τα ενοίκια που αναλογούν μέχρι να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση.

Με βάση όλα τα παραπάνω, γίνεται ξεκάθαρο ότι ο Δήμος Ορεστιάδας προσπαθεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα και την ιδιοκτησία των δημοτών, πάντα σεβόμενος και ακολουθώντας την οδό της Δικαιοσύνης. 
Αυτή είναι η κρυστάλλινη αλήθεια. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Με μισές αλήθειες ή ολόκληρα ψέματα, δε γίνεται προεκλογικός αγώνας. Ας το αντιληφθούν οι πάντες, διότι οι δημότες έχουν κρίση και κρίνουν αυστηρά.


Συντάκτης Νewsroom 10 Απριλίου, 2014 11:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV