Αυλαία στο 25ο Συνέδριο Κινηματογραφικών Λεσχών στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 5 Ιουνίου, 2012 14:01

Αυλαία στο 25ο Συνέδριο Κινηματογραφικών Λεσχών στην Αλεξανδρούπολη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 25ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε από την 1η έως την 3η Ιουνίου 2012, στην Αλεξανδρούπολη.

Το συνέδριο είχε κεντρικό θέμα «Το σενάριο στον κινηματογράφο» και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.


Κατά την έναρξη των εργασιών η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου Μαυρανεζούλη απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό στους συνέδρους:

«Ευχαριστώ εσάς που ήρθατε εδώ στο νομό μας προκειμένου να συμμετέχετε στο 25ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας. Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, εδώ και χρόνια, διατηρεί άσβεστο το πάθος μας για «σινεμά», κρατάει, παρ’ όλες τις διακυμάνσεις, τις αίθουσες γεμάτες, ικανοποιεί τους «σινεφίλ».

Είχαμε την ευκαιρία μαζί της να μετουσιωθούμε ό,τι καινούργιο έχει η ελληνική και διεθνής παραγωγή, τη φρέσκια ματιά καταξιωμένων και νέων δημιουργών στο χώρο του κινηματογράφου.

Οι πολίτες του νομού συμμετείχαν στο ταξίδι της 7ης τέχνης, στις κινηματογραφίες του κόσμου. Της τέχνης που καλεί τον θεατή να ξεβολευτεί, να δει τον κόσμο με τη ματιά του άλλου, να γίνει άλλος μέσα από την κάμερα.

Κατά τη γνώμη μου είναι δύσκολο να κάνει κανείς τέχνη σήμερα. Το δυσκολότερο, όμως, είναι να έχει αποδέκτες του συγκεκριμένου προϊόντος, του καλλιτεχνικού έργου.

Ταξιδέψαμε με τη θέληση σκηνοθετών σ’ όλο τον κόσμο, μετουσιωθήκαμε τη χαρά της δημιουργίας, βιώσαμε την μέθεξη της 7ης τέχνης.

Εμείς, οι κάτοικοι της περιφέρειας, έχουμε αποδείξει ότι το «καλλιτεχνικό γίγνεσθαι» δε μας αφήνει αμέτοχους. Είμαστε, όχι απλά θεατές, είμαστε καλοί θεατές.

Εξαιτίας της δουλειάς μου και του αντικειμένου των σπουδών μου, το κείμενο είχε κι έχει προτεραιότητα για μένα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που το θέμα του συνεδρίου σας θα προσεγγίσει αυτή τη μεγάλη σχέση «κείμενο – εικόνα».

Αν η ραχοκοκαλιά είναι το κείμενο, δηλαδή το σενάριο, πνοή και ζωή παίρνει από τη σκηνοθεσία.

Όλα αυτά που καθιστούν το τι θέλεις να πεις ή σκέφτεσαι εικονική πραγματικότητα στην οθόνη, ενώπιων οφθαλμών και ώτων του θεατή.

Θέλει δουλειά, έμπνευση, ικανότητα, συνεργασία, επιμονή, θέλει τέχνη.

Αγαπητές φίλες,

Αγαπητοί φίλοι,

Θέλω να συγχαρώ, από το βήμα αυτό, τον Πρόεδρο του Δ.Σ., τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, τα μέλη της Ομοσπονδίας, γι’ αυτήν τους την πρωτοβουλία, για τη διοργάνωση του συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη. Θέλω να συγχαρώ όλους για την προσφορά σας στην υπηρεσία του πολιτισμού.

Στους φιλοξενούμενους εύχομαι καλή διαμονή. Να απολαύσετε τη φιλοξενία των κατοίκων αυτού του όμορφου τόπου. Να φύγετε γεμάτοι, πλούσιοι από ιδέες, σκέψεις, στιγμές, εικόνες.

Μην ξεχνάτε ότι το φιλοθεάμον κοινό δύναται να είναι και δημιουργός και πρωταγωνιστής. Με αυτή την ευχή ας υποδεχτούμε το συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας.

Καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου. – Καλή συνέχεια.»

 


Συντάκτης Νewsroom 5 Ιουνίου, 2012 14:01

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV