Στη δίνη των αιολικών πάρκων το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας – Οι θέσεις των εμπλεκομένων στο Ράδιο Έβρος

Συντάκτης Νewsroom 12 Νοεμβρίου, 2022 10:30

Στη δίνη των αιολικών πάρκων το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας – Οι θέσεις των εμπλεκομένων στο Ράδιο Έβρος

Μετά τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, όπου το θέμα των Αιολικών Πάρκων με τις ανεμογεννήτριες ξεσήκωσε θύελλες (βλ. σχετικά >> ΕΔΩ), στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ μίλησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κατά χρονική σειρά: Σάκης Παπανδρέου, Κώστας Ζαλουφλής, Μαρία Γκουγκουσκίδου και Παναγιώτης Σιανκούρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ορμανλίδης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Διαμαντής Παπαδόπουλος.

—————————


Σάκης Παπανδρέου: “Θεσμικό ατόπημα η αποχώρηση του Προέδρου”

Φιλοξενούμενος της εκπομπής “Πρωινή Περιπολία” ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο Χέρι μας” Σάκης Παπανδρέου αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Νοεμβρίου. “Θεσμικό ατόπημα” σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου ήταν και η αποχώρηση του προέδρου που ακολούθησε την φυγή από την συνεδρίαση της Δημοτικής Παράταξης που ηγείται του δήμου.

Δείτε αναλυτικά >> ΕΔΩ <<

—————————

Χρήστος Ορμανλίδης: “Οργάνωσαν μια φιέστα και κληθήκαμε να νομιμοποιήσουμε μια παρωδία, για μια απόφαση που έχει λήξει εδώ και μήνες”

Ζωντανά από το studio του Ράδιο Έβρος, καλεσμένος στο Εβροσκόπιο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας Χρήστος Ορμανλίδης έδωσε τις δικές του απαντήσεις σχετικά με την απόφασή του να αποχωρήσει ο ίδιος, ακολουθώντας το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Τρίτης 8/11.

“Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε σε καμία περίπτωση“, ανέφερε ο κ. Ορμανλίδης, υποστηρίζοντας πως “προσέρχονται στις συνεδριάσεις με τη διάθεση να προκαλέσουν προβλήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο“. Ο Πρόεδρος του ΔΣ δήλωσε πως “κάναμε πάρα πολλή υπομονή τόσα χρόνια και αυτό εκλήφθηκε ως αδυναμία και ενίσχυσε τη συμπεριφορά τους“.

Δείτε αναλυτικά >> ΕΔΩ <<

—————————

Κώστας Ζαλουφλής: “Είναι πάντα επίκαιρη τέτοια συζήτηση η οποία επηρεάζει τους πολίτες”

Για την αποχώρηση των μελών της δημοτικής παράταξης από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ορεστιάδας” Κώστας Ζαλουφλής.

“Δυστυχώς όσο φτάνουμε στις εκλογές θα έχουμε τέτοια φαινόμενα” εκτίμησε ο κ. Ζαλουφλής. “Κατά την άποψή μας είναι πάντα επίκαιρη τέτοια συζήτηση η οποία επηρεάζει τους πολίτες. Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν ήθελε να συζητήσει ώστε να βγει και ένα μήνυμα από το Δημοτικό Συμβούλιο”. Ο κ. Ζαλουφλής τόνισε πως δεν είναι ενάντια στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά στον τρόπο που αυτές οι επενδύσεις γίνονται καθώς υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που επιτρέπει τέτοιες επενδύσεις το οποίο δεν λαμβάνει υπόψιν τις επιβαρύνσεις για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

—————————

Διαμαντής Παπαδόπουλος: “Ατοπήματα και βιασύνες από την πλευρά της δημοτικής αρχής”

Φιλοξενούμενος της “Πρωινής Περιπολίας” στο στούντιο του “Ράδιο Έβρος” βρέθηκε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαδόπουλος Διαμαντής, για να καταθέσει τις απόψεις του σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ορεστιάδας.

Η αρχική του αναφορά στα πλαίσια του ιστορικού των γεγονότων, ήταν στο e-mail που εγκαίρως είχε στείλει τον Ιούλιο στο δήμαρχο κ. Μαυρίδη και όσο ακόμα ήταν μέλος της παράταξης, για το ποιες – κατά την άποψή του – θα ήταν οι ενδεδειγμένες ενέργειες, πριν το θέμα των ανεμογεννητριών έρθει προς συζήτηση στο Δ.Σ. Το e-mail αυτό αγνοήθηκε. Αυτά είναι θεσμικά ατοπήματα, είπε, για τη μη απάντηση από την πλευρά του δημάρχου.

Δείτε αναλυτικά >> ΕΔΩ <<

—————————

Μαρία Γκουγκουσκίδου: “Ο δήμαρχος είναι κομματικός παράγοντας – Ό,τι θέλει να περάσει η κυβέρνηση το κάνει σε συνεννόηση μαζί του”

Θεωρώ ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιριών που θέλουν να εγκατασταθούν στην περιοχή μας“, ανέφερε σχετικα με το θέμα και η κ. Γκουγκουσκίδου, καλεσμένη στο Εβροσκόπιο το πρωί της Παρασκευής. “Βλέπω ότι η δημοτική αρχή εξυπηρετεί τέτοια συμφέροντα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν αντιδρά, δεν αντιπαρατίθεται στα συμφέροντα” υποστήριξε. Επιπλέον, δήλωσε πως ήταν “παραπλανητικός ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν το θέμα ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου“, αναφερόμενη στην Περιβαλλοντική Μελέτη που ήρθε προς γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Αυγούστου. Υποστήριξε πως αυτή “είναι η τακτική την οποία χρησιμοποιούν διαρκώς, και με το θέμα στο ΚΥΤ Φυλακίου και με το Πανεπιστήμιο και με το Δημογραφικό, λένε ότι θα φέρουν σε άλλη φάση το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και δεν το φέρνουν ποτέ“. Εξήγησε τη θέση της σε αυτό, υποστηρίζοντας πως “δεν υπάρχει άλλο στάδιο για συζήτηση στο θέμα, πέρα από τη Μελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων“. “Δεν είμαστε υπηρεσία ή επιστημονικό συμβούλιο για να αποφασίσει. Μιλάμε πολιτικά“, κατέληξε.

Δειτε αναλυτικά >> ΕΔΩ <<

—————————

Παναγιώτης Σιανκούρης: “Είμαστε υπέρ των ανεμογεννητριών, αρκεί να μη βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές”

Τις δικές του θέσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, παρέθεσε και ο Παναγιώτης Σιανκούρης, δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας και επικεφαλής του συνδυασμού “Δυναμικά Μπροστά”, πρώην δήμαρχος Βύσσας. Καλεσμένος στο Εβροσκόπιο, εξέφρασε τις απόψεις του για την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στο Δήμο, αλλά και για την επίμαχη συνεδρίαση της 2ας Αυγούστου κατά την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε υπέρ της Περιβαλλοντικής Μελέτης. “Σε εκείνη τη συνεδρίαση δεν δόθηκε να καταλάβουμε όλοι ότι θα πάμε σε ψηφοφορία. Πίστεψα το δήμαρχο που είπε ότι θα ξαναφέρει το θέμα σε άλλη συνεδρίαση, που σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε σήμερα καμία απόφαση, γι’ αυτό και εγκατέλειψα για μερικά λεπτά την αίθουσα. Εκείνη την ώρα που έλειψα έγινε η ψηφοφορία. Επέστρεψα στην αίθουσα όταν έμαθα ότι έγινε ψηφοφορία και ζήτησα το λόγο. Αλλά γράφτηκε στα πρακτικά πως “ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Σιανκούρης αποχώρησε από τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια του θέματος της ημερήσιας διάταξης”, χωρίς να αναφέρει το λόγο. Άρα γι’ αυτό μιλάμε για παραπληροφόρηση, για εξαπάτηση. Πήγανε σε ψηφοφορία χωρίς να το περιμένει κανένας”. “Κάναμε μία διορθωτική κίνηση“, τόνισε σχετικά με την επαναφορά του θέματος στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης, κατά την οποία έγινε τροποποίηση της αρχικής απόφασης, καταψηφίζοντας πλέον τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων. “Δεν κατάλαβα γιατί αποχώρησε η δημοτική αρχή“, είπε, “έπρεπε να μείνει και μπορούσε να ψηφίσει αρνητικά“.

Δείτε αναλυτικά >> ΕΔΩ <<


Συντάκτης Νewsroom 12 Νοεμβρίου, 2022 10:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV