Διαμαντής Παπαδόπουλος: Ατοπήματα και βιασύνες από την πλευρά της δημοτικής αρχής!

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 11 Νοεμβρίου, 2022 13:24

Διαμαντής Παπαδόπουλος: Ατοπήματα και βιασύνες από την πλευρά της δημοτικής αρχής!

Φιλοξενούμενος της “Πρωινής Περιπολίας” στο στούντιο του “Ράδιο Έβρος” βρέθηκε σήμερα ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαδόπουλος Διαμαντής, για να καταθέσει τις απόψεις του σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ορεστιάδας.

Η αρχική του αναφορά στα πλαίσια του ιστορικού των γεγονότων, ήταν στο e-mail που εγκαίρως είχε στείλει τον Ιούλιο στο δήμαρχο κ. Μαυρίδη και όσο ακόμα ήταν μέλος της παράταξης, για το ποιες – κατά την άποψή του – θα ήταν οι ενδεδειγμένες ενέργειες, πριν το θέμα των ανεμογεννητριών έρθει προς συζήτηση στο Δ.Σ. Το e-mail αυτό αγνοήθηκε.


Με γνώμονα το τι έγινε σε άλλους δήμους, η άποψη του κ. Παπαδόπουλου ήταν ότι θα μπορούσε ο δήμος Ορεστιάδας να διαπραγματευτεί ανταποδοτικό όφελος πάνω από το 3% που προβλέπει ο νόμος, αλλά αφού πρώτα ληφθεί υπ’ όψιν η γνώμη των τοπικών συμβουλίων των οικισμών, κοντά στους οποίους πρόκειται να εγκατασταθούν.

  • Αυτά είναι θεσμικά ατοπήματα, είπε, για τη μη απάντηση από την πλευρά του δημάρχου.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στο γεγονός πως ούτε η αντιπολίτευση θεώρησε σημαντικά αυτά, που με επιστολή κοινοποίησε σε όλους τους συμβούλους.

Χαρακτήρισε υπεύθυνη την παραδοχή του κ. Παπανδρέου περί ¨προσωπικής ευθύνης¨ του κάθε συμβούλου και ξανατόνισε την πάγια θέση του υπέρ των ΑΠΕ.

  • Ψεύδεται ο κ. δήμαρχος – πιθανόν γιατί δε γνωρίζει – όταν λέει ότι το θέμα θα συζητηθεί και πάλι. Ίσως επειδή έμαθε να τα κάνει όλα βιαστικά, συμπλήρωσε, λέγοντας παράλληλα ότι η όποια απόφαση Δ.Σ. είναι μη δεσμευτική.

Ζήτησε να μη μπει σε επιστημονικές λεπτομέρειες επί των πιθανών επιπτώσεων και να παραμείνει στο πολιτικό σκέλος του θέματος, μια που κλήθηκε με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και όχι την επαγγελματική.

Απαντώντας σε ερώτημα αν θα διεκδικήσει τη θέσει του δημάρχου, είπε πως έγκαιρα θα υπάρξει ανακοίνωση από την πλευρά του

Στο τέλος της συζήτησης, δήλωσε θετικός στην προοπτική τροποποίησης του κανονισμού των δημοτικών συμβουλίων.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 11 Νοεμβρίου, 2022 13:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV