Ψήφισμα στο διοικητή του ΚΥΤ Φυλακίου από τους Προέδρους Ορεστιάδας & Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Ιανουαρίου, 2022 13:03

Ψήφισμα στο διοικητή του ΚΥΤ Φυλακίου από τους Προέδρους Ορεστιάδας & Διδυμοτείχου

Μετά από συνεχείς καθημερινές συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες, η νεοσυσταθείσα 7/μελής Συντοντιστική Επιτροπή που αποτελείται από τοπικούς προέδρους των δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, οργάνωσε σήμερα την πρώτη της δράση στο χώρο των δομών του Φυλακίου. Εκεί, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων από τους δύο δήμους συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής προκειμένου να επιδώσουν Ψήφισμα με τις αποφάσεις τους στο διοικητή του ΚΥΤ Φυλακίου Κωνσταντίνο Δημητριάδη, ώστε με τη σειρά του εκείνος να το μεταφέρει στον πολιτικό προϊστάμενό του, δηλαδή στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα, το Ψήφισμα που εξασφάλισε και παρουσιάζει το Ράδιο Έβρος αναφέρει τα εξής:


ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες Διεθνείς Συνθήκες, τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, τις ιδιαιτερότητες της περιοχής του βορείου Έβρου και τις αρνητικές συνέπειες που θα προκαλέσει η επέκταση (χωροταξική – πληθυσμιακή) του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Φυλακίου,

είμαστε πλήρως αντίθετοι στην επέκταση νέας δομής χωροταξική και πληθυσμιακή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Φυλακίου με οποιαδήποτε ονομασία και αν παρουσιαστεί αυτή, ήτοι αναβάθμιση, επέκταση, ενίσχυση.

Ζητούμε την άμεση ανταπόκριση από το αρμόδιο Υπουργείο στα επανειλημμένα αιτήματα του Δήμου Ορεστιάδας μόνο για τη βελτίωση των υποδομών των υφιστάμενων δομών.

Εξουσιοδοτούμε τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων για την ενημέρωση των Δήμων του Έβρου, των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και του κυρίου Πρωθυπουργού.

Γνώμονάς μας είναι η Εθνική Ασφάλεια καθώς ο Έβρος δεν είναι απλά ένας Νομός, ένα εδαφικό διαμέρισμα, αλλά είναι ο Ακοίμητος Φρουρός της πατρίδας μας και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία ρευστής κατάστασης στα μετόπισθεν της αμυντικής τοποθεσίας του Έβρου.

Ορεστιάδα, 22 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

________________________

Ακολουθούν και άλλες επισκέψεις των Προέδρων με επιδόσεις επιστολών, με επόμενη κατά σειρά αυτή στο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας & Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, την οποία θα παραλάβει αντ’ αυτού ο Αρχιερατικός Επίσκοπος Ορεστιάδας αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος στην Ι.Μ. Αγίας Σκέπης και Αγ. Παρασκευής στη Νέα Βύσσα.

Υπενθυμίζεται ότι κομβικής σημασίας για τις εξελίξεις αποτελεί το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας την Τρίτη 25/1, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον η ανταπόκριση στην πρόσκληση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκου, του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χ. Μέτιου αλλά και των βουλευτών του νομού.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Ιανουαρίου, 2022 13:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV