Δημ. Συμβούλιο την Τρίτη για το Φυλάκιο – Προσκλήθηκαν Θεοδωρικάκος, Μέτιος και βουλευτές

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 21 Ιανουαρίου, 2022 16:31

Δημ. Συμβούλιο την Τρίτη για το Φυλάκιο – Προσκλήθηκαν Θεοδωρικάκος, Μέτιος και βουλευτές

Την πρώτη Πρόσκλησή του για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου υπογράφει ο νέος Πρόεδρος στο Δήμο Ορεστιάδας Χρήστος Ορμανλίδης, και μάλιστα με μοναδικό θέμα το φλέγον, αυτό που απασχολεί την τοπική κοινωνία για περισσότερο από ένα χρόνο, μετά δε και από τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις: “Συζήτηση, ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης στις δομές Κ.Υ.Τ. και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας”. Εισηγητής, ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Ορμανλίδης.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, με έναρξη στις 8 το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης 25 Ιανουαρίου 2022. Συγκεκριμένα, η Πρόσκληση αναφέρει:


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/2018 και τροποποιήθηκε από τα άρθρα 177 και 184 του Ν.4635/2019, την υπ’ αριθμ. 643 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθμ. Πρωτ. 69472/24.09.2021 (ΑΔΑ:ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) και την υπ’ αριθμ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/196/οικ.705/17.01.2022 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: 6ΟΧΥ46ΜΤΛ6-07Θ), καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε Τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει στις 25.01.2022 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ανακοινώσεις από τον κ. Πρόεδρο.
Ανακοινώσεις από τον κ. Δήμαρχο.
Ανακοινώσεις – προτάσεις – ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. “Συζήτηση, ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης στις δομές Κ.Υ.Τ. και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας”. Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ορμανλίδης.

Αναμένονται απαντήσεις από Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Περιφερειάρχη και βουλευτές

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Έβρος έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος στη τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και οι τέσσερις βουλευτές του Έβρου. Προς στιγμήν (απόγευμα Παρασκευής, την ώρα τη σύνταξης του παρόντος) δεν έχει απαντήσει ακόμα κανείς εκ των προσκεκλημένων, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον να αποδειχθεί αν θα εκπληρώσει ο κ. Θεοδωρικάκος την προ καιρού δέσμευσή του για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Σημείο καμπής για την εξέλιξη των γεγονότων αποτελεί, άλλωστε, ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση θα εγγυηθεί ως προς τη χρήση των υπό εξέλιξη υποδομών, στο εγγύς και απώτερο μέλλον. Επίσης, απαιτείται από την τοπική κοινωνία σαφής πληροφόρηση για τον ακριβή αριθμό περί των συσχετισμών χωρητικότητας και δυναμικότητας στις νέες υποδομές, καθότι όλο το προηγούμενο διάστημα δημιουργήθηκε σύγχυση από τα αριθμητικά δεδομένα που αντιφατικά ανακοίνωσαν οι δύο εμπλεκόμενοι υπουργοί, Ν. Μηταράκης και Τ. Θεοδωρικάκος.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 21 Ιανουαρίου, 2022 16:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV