Δεν πραγματοποιήθηκε η εκλογή προεδρείου λόγω μη απαρτίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 23 Ιανουαρίου, 2022 12:13

Δεν πραγματοποιήθηκε η εκλογή προεδρείου λόγω μη απαρτίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου

Ακυρώθηκε η διαδικασία εκλογής Προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου λόγω μη απαρτίας

Δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα η ειδική συνεδρίαση εκλογής προεδρείου και μελών των επιτροπών (Οικονομικής επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) λόγω μη απαρτίας.

Στην αρχή της διαδικασίας ο προεδρεύων (τον ρόλο κατέχει για την συγκεκριμένη συνεδρίαση ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος) Ευάγγελος Τσιμπανλιώτης μέτρησε 11 παρόντες δημοτικούς συμβούλους οπότε η διαδικασία σταμάτησε λόγω μη απαρτίας και θα επαναληφθεί. Από την διαδικασία απείχαν οι επικεφαλής των δύο μεγάλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχοι Χρήστος Τοκαμάνης και Παρασκευάς Πατσουρίδης μαζί με το σύνολο σχεδόν των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων – και οι 7 από την παράταξη Τοκαμάνη και 4 της παράταξης Πατσουρίδη ενώ απών ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για το Διδυμότειχο” Κωνσταντίνος Δημητρίου. Από τους επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης παρών στην διαδικασία ήταν μόνο ο Θεόδωρος Σκίνδρης. Αξίζει να σημειωθεί πως από την διαδικασία απουσίαζε και ο κ. Τσολακίδης ο οποίος κατά την πρώτη διαδικασία εκλογής (που ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης) ήταν υποψήφιος για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου – και μάλιστα την υποψηφιότητά του στήριξε η παράταξη της Δημοτικής Αρχής – αλλά έχασε από τον κ. Εμμανουηλίδη τον οποίο στήριξαν οι δύο μεγαλύτερες παρατάξει της αντιπολίτευσης.


Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή Ειδική συνεδρίαση αποφασίστηκε μετά την ακύρωση της πρώτης διαδικασίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, μετά την προσφυγή του κ. Σκίνδρη καθώς δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία για την ανάδειξη προεδρείου (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ).

Η Ειδική Συνεδρίαση μεταφέρθηκε την επόμενη Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Διδυμοτείχου.

Κατόπιν μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταφερθεί την επόμενη Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 την ίδια ώρα.
Παρόντες ήταν οι: Χατζηγιάννογλου Ρωμύλος, Μπιλιακάκης Παρασκευάς, Τσιμπανλιώτης Ευάγγελος, Θεοδοσίου Στυλιανή, Γιαγτζίδης Παναγιώτης, Γεωργιάδης Λεωνίδας, Παπακωνσταντίνου Δημήτριος, Αδαμάκης Πασχάλης, Γατίδης Αθανάσιος, Σίμογλου Αθανάσιος, Σκίνδρης Θεόδωρος, Κυπαρισσούδης Πασχάλης
Απόντες: Τοκαμάνης Χρήστος, Σιαλάκης Αθανάσιος, Τσιλίκας Σίμος, Χατζηανδρέου Παναγιώτης, Μανάκα Μαρία, Αραμπατζή Λεμονιά, Τολίδης Νικόλαος, Δουλάκη Χρυσωάννα, Πατσουρίδης Παρασκευάς, Σταμπολίδου Βασιλική, Εμμανουηλίδης Δημήτριος, Ζαφειροπούλου Χρύσα, Τζιβάρας Γεώργιος, Δημητριού Κωνσταντίνος, Σαρσάκης Ιωάννης, Τσολακίδης Παρασκευάς.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Δελιντζάκης


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 23 Ιανουαρίου, 2022 12:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV