Πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου 17/09/2015

Συντάκτης Ισιδώρα Τριανταφυλλίδου 17 Σεπτεμβρίου, 2015 09:37

Πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου 17/09/2015

Διαβάστε παρακάτω πώς διαμορφώνονται σήμερα 17 Σεπτεμβρίου τα πρωτοσέλιδα των κυριότερων πολιτικών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τρώνε τις σάρκες τους τα ασφαλιστικά ταμεία»


news paper name

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τα ταμεία αναγκάζονται να «τρώνε τις σάρκες τους», για να καταβάλλουν απρόσκοπτα συντάξεις και επιδόματα σε 2.600.000 συνταξιούχους. Στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του τρέχοντος έτους οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) χρειάστηκε να «βάλουν χέρι» στα αποθεματικά τους και να αξιοποιήσουν 1,6 δισ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Τι βλέπουν (και τι θέλουν) οι ξένοι για τις εκλογές»

news paper name

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα απαλλαγμένο από τα βαρίδια και με πολιτική πιο κεντρώα προκρίνουν οι δανειστές – επισημαίνοντας ότι θα ήθελαν κυβέρνηση μακράς πνοής που θα μπορούσε να εγγυηθεί την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο».

ΕΘΝΟΣ: «Τα μυστικά του εκλογικού χάρτη»

news paper name

Η εφημερίδα σημειώνει: «καθοριστικές για το ποιος από τους δύο μονομάχους θα κόψει πρώτος το νήμα της κάλπης της 20ης Σεπτεμβρίου είναι οι Περιφέρειες του Λεκανοπεδίου Αττικής, της Κρήτης και της Θεσσαλίας. Συγκεντρώσεις και σκληρή αντιπαράθεση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Απέναντί μου η Ν.Δ. του Σαμαρά»

news paper name

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ενδεχόμενη συνεργασία με τη Συγγρού θα ακυρώσει «την ίδια την ταυτότητα και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Υπογραμμίζει ότι το κόμμα του έχει «το μοναδικό πρόγραμμα που εγγυάται ότι ο ελληνικός λαός θα βγει όρθιος από την κρίση».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο»

news paper name

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «με οριακό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται, εν μέσω έντονης πόλωσης, η Ν.Δ. στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της Κυριακής, ενώ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ, τα δύο κόμματα θα κινηθούν μακριά από τον πήχυ της αυτοδυναμίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: « «Υπερήρωας» ο Φλαμπουράρης»

news paper name

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Ο Αλέκος Φλαμπουράρης παρουσίασε ιδιωτικό συμφωνικό για τη μεταβίβαση των μετοχών του, ενώ νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η πώληση έπρεπε να γίνει σε συμβολαιογράφο επειδή η εταιρία έχει αναλάβει δημόσια έργα».

ΕΣΤΙΑ: «Οι τράπεζες επιβάρυναν το χρέος»

news paper name

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «λύση για την χαλάρωση των δημοσιονομικών μέτρων και την επί πλέον χρηματοδοτική στήριξη από την Ευρώπη που επιβαρύνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος της Ελλάδας και το μέσο φορολογούμενο θα μπορούσε να επιτευχθεί από την κατάλληλη συμβολή των ιδιωτικών μετοχών και ομολογιούχων στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών».

KONTRA NEWS: «Πιάστηκαν στη φάκα οι σκευωροί του Φλαμπουράρη»

news paper name

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «πανικόβλητο το σύστημα της διαπλοκής από τη δημοσκοπική κατάρρευση της ΝΔ, κατέφυγε στους εργολάβους της λάσπης που κατασκεύασαν τις αθλιότητες σε βάρος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Αλέκου Φλαμπουράρη, με στρατηγικό στόχο να πλήξουν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα».

Η ΑΥΓΗ: «Ομολογία ενοχής από Μεϊμαράκη»

news paper name

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «το «Πρώτο Θέμα» έκρυψε τον αντιπεριφρειάρχη Πελοποννήσου και στενό συνεργάτη του Ευ. Μεϊμαράκη Π. Καλλίρη, που, όπως αποκάλυψε ο Π. Τατούλης, εισηγήθηκε την υπογραφή της σύμβασης με τη Διάτμηση ΑΤΕ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Με δυνατό ΚΚΕ να κάνουμε ένα βήμα στο δρόμο της ανατροπής»

news paper name

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «χιλιάδες κόσμου έδωσαν μαχητικό «παρών» στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ, χτες, στο Σύνταγμα, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας»


Συντάκτης Ισιδώρα Τριανταφυλλίδου 17 Σεπτεμβρίου, 2015 09:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV