Στο επίκεντρο η τουριστική προβολή της Αλεξανδρούπολης το 2013

Συντάκτης Νewsroom 15 Ιανουαρίου, 2013 18:17

Στο επίκεντρο η τουριστική προβολή της Αλεξανδρούπολης το 2013

Ο Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λασκαράκης κατέθεσε ερώτηση προς το Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, σχετικά με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στο ζήτημα της προσέλκυσης τουριστών από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης και της Ανατολικής Θράκης. Ο κ. Λασκαράκης αναφέρει στην ερώτησή του ότι η κίνηση των επισκεπτών  από την Τουρκία κατά την Πρωτοχρονιά, αλλά και τα Σαββατοκύριακα, αποδεικνύει  ότι ο τουρισμός από τη γειτονική χώρα και ιδιαίτερα από την Κωνσταντινούπολη  και τις πόλεις της Ανατολικής  Θράκης, μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη πηγή εσόδων για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την τοπική αγορά, αλλά  και κίνητρο  δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης. Μέσα στα πλαίσια αυτά είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της δημοτικής αρχής , ως συντονιστής, εμψυχωτής και προωθητής του τουριστικού μας προϊόντος στη γειτονική χώρα, σε συνεργασία με τους ξενοδόχους, τους τουριστικούς πράκτορες, τον εμπορικό σύλλογο και το Επιμελητήριο.   Στη συνέχεια ζήτησε να ενημερωθεί από το Δήμαρχο τα εξής:


1. Εάν έχει μελετηθεί και σχεδιασθεί από τη δημοτική αρχή και τη ΤΙΕΔΑ, η τουριστική προβολή της Αλεξανδρούπολης στη γειτονική χώρα, ανάλογα με τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα και τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς

2. Εάν πρόκειται να υλοποιηθεί  μια καμπάνια προβολής του Νομού και του Δήμου  στην Κωνσταντινούπολη  από το Δήμο και την ΤΙΕΔΑ  ή και   σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ και άλλους δήμους της Περιφέρειας.

3. Εάν  θα προβλεφθεί   στον  προϋπολογισμό του δημοτικού συμβουλίου για το 2013,  ένα ικανοποιητικό κονδύλιο για την τουριστική προβολή, ώστε μαζί  με αυτά που θα  διαθέσουν οι ενδιαφερόμενοι ιδιωτικοί φορείς,  να αποτελέσει  τη βάση μιας πολύ σημαντικής επένδυσης με άμεση απόδοση.

H απάντηση του Δημάρχου

  1. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει αναλύσει επιστημονικά με βάσει πρωτογενείς μελέτες και έρευνες τα χαρακτηριστικά των επισκεπτών από την Τουρκία στην πόλη μας και έχουν εντοπισθεί οι λόγοι για τους οποίους την επισκέπτονται. Πρόκειται κυρίως για αστούς, μεσαίου και υψηλού εισοδήματος, επιχειρηματίες, επιστημονικής μόρφωσης και τα ενδιαφέροντα τους εστιάζονται στην ψυχαγωγία και τις αγορές.
  2. Επίσης, υλοποιώντας την απόφαση του Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Κομοτηνή για δημιουργία δομής τουριστικού προορισμού προχωρήσαμε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου και τους υπόλοιπους δήμους του Νομού Έβρου στη σύσταση της και βρισκόμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης των διαδικαστικών ζητημάτων αναφορικά με το ποσοστό συμμετοχής του κάθε φορέα.
  3. Τους τελευταίους μήνες του 2012 έχουν πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου τρεις συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, οργανισμούς, συλλόγους που εμπλέκονται στο τουριστικό κύκλωμα (ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης, επιμελητήριο, εμπορικό σύλλογο, κ.α.), με στόχο να συναποφασιστεί η χρηματοδότηση και υλοποίηση δράσεων προβολής στην Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι προαναφερόμενοι εταίροι παρ’ όλο που έχουν δεσμευθεί, δεν μας έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους.
  4. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης εντός του 2013 θα υλοποιήσει δράσεις προβολής της πόλης στην αγορά και τους καταναλωτές της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η δημόσια παρουσίαση της Αλεξανδρούπολης και των τουριστικών της πόρων, σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, του ΕΟΤ και άλλους φορείς.

Συντάκτης Νewsroom 15 Ιανουαρίου, 2013 18:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV