Διαμαρτυρία Λασκαράκη για τις συσκέψεις των επικεφαλής των παρατάξεων

Συντάκτης Νewsroom 15 Ιανουαρίου, 2013 18:13

Διαμαρτυρία Λασκαράκη για τις συσκέψεις των επικεφαλής των παρατάξεων

Ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών  παρατάξεων δε νομιμοποιούνται  να υποκαθιστούν το δημοτικό συμβούλιο, συσκεπτόμενοι κατ’ ιδίαν και χωρίς διαφάνεια.

Swiss Approval

Πρόσφατα οι επικεφαλής των παρατάξεων και ο Δήμαρχος καθόρισαν τη σύνθεση των Διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων του Δήμου και συναντήθηκαν για να  αποφασίσουν    για τη χωροθέτηση του ΚΤΕΛ. Τέσσερις  είναι οι προφανείς λόγοι για τους οποίους αυτή η πρακτική είναι παράνομη:

  1. Ο Δήμαρχος δεν είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου και δε νομιμοποιείται να παρεμβαίνει στις αποφάσεις του εκτός της νόμιμης διαδικασίας , συναποφασίζοντας  με τους επικεφαλής εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο θα κληθεί να επικυρώσεις τις αποφάσεις τους.
  2. Στην περίπτωση που υπάρχουν ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, είναι πολιτικά ανήθικο να παίρνονται αποφάσεις πίσω από την πλάτη τους και να ψηφίζονται στην ολομέλεια με την προκαθορισμένη πλειοψηφία που διαθέτουν οι παρατάξεις.
  3. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, σύμφωνα με το άρθρο 66 του νόμου για τον Καλλικράτη, έχουν ανεξαρτησία άποψης και ψήφου κατά συνείδηση και κανείς δε δικαιούται να τον εκπροσωπεί στη λήψη αποφάσεων.
  4. Δεν το προβλέπει ο νόμος και ο πρώτος που θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου.

Σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη και αδιαφανής πρακτική θα την  καταγγέλλω , όπως το έκανα και επί Αλεξανδρή, αν και καλούμουν σε αυτές τις συναντήσεις και θα προσφεύγω  κατά     των  αποφάσεων  που θα ψηφίζονται στο Δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από παρόμοιες παρασυσκέψεις.


Συντάκτης Νewsroom 15 Ιανουαρίου, 2013 18:13
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV