Δήμος Ορεστιάδας προς Κυβέρνηση: Απαράδεκτο και μη σύννομο να επιβαρύνουν φορολογικά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις του Φυλακίου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 15 Ιουνίου, 2024 11:56

Δήμος Ορεστιάδας προς Κυβέρνηση: Απαράδεκτο και μη σύννομο να επιβαρύνουν φορολογικά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις του Φυλακίου

Στους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, στη Διοίκηση της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων) και στους βουλευτές του Έβρου απευθύνθηκε ο Δήμος Ορεστιάδας μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ράδιο Έβρος και την ανάδειξη του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ελάχιστοι εναπομείναντες επαγγελματίες – και κάτοικος που θέλει να κάνει έναρξη νέας επιχείρησης εκεί – στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδας. Το σχετικό δημοσίευμα είναι το εξής: Φυλάκιο Ορεστιάδας: Τετραπλάσιους κατοίκους εμφανίζει η Απογραφή λόγω ΚΥΤ – Αστοχία που προκαλεί προβλήματα

Την επιστολή του Δήμου Ορεστιάδας υπογράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Απόστολος Σταυρίδης, ο οποίος σημειωτέον είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών, Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Βορείου Έβρου, βαθύς γνώστης δηλαδή του συγκεκριμένου ζητήματος.

Swiss Approval

Ο κ. Σταυρίδης ζητά από την Κυβέρνηση “την άμεση λύση στις άδικες οικονομικές συνέπειες που υφίστανται οι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις της περιοχής“, όπως αναφέρει, δηλαδή “να δοθεί άμεση λύση για τις φορολογικές στρεβλώσεις και αδικίες που δημιουργούνται στην βορειότερη περιοχή της Ελλάδας“, επειδή “είναι απαράδεκτο και μη σύννομο, άνθρωποι που φιλοξενούνται σε ΚΥΤ και τελούν σε καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας να επιβαρύνουν φορολογικά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις του οικισμού του Φυλακίου“.

Το Δελτίο Τύπου το Δήμου Ορεστιάδας αναφέρει τα εξής:

Επιστολή του Αντιδημάρχου κ. Σταυρίδη για τη μη νόμιμη απογραφή των παράτυπων μεταναστών στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας

Έπειτα από τη μη νόμιμη απογραφή των παράτυπων μεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Α. Σταυρίδης με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών κο. Κ. Χατζηδάκη, την Υπουργό Εσωτερικών κα. Ν. Κεραμέως και τον Διοικητή ΑΑΔΕ, κο. Γ. Πιτσιλή και κοινοποιώντας την επιστολή αυτή σε όλους τους τοπικούς βουλευτές, ζητά την άμεση λύση στις άδικες οικονομικές συνέπειες που υφίστανται οι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα με το πλασματικό αποτέλεσμα της απογραφής επιβαρύνονται άδικα οι επιχειρήσεις με το ελάχιστο ετήσιο (τεκμαρτό) εισόδημα από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας το οποίο δεν εφαρμόζεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικισμούς της χώρας με πληθυσμό μικρότερο των πεντακοσίων (500) κατοίκων και δεν εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους επιτηδεύματος οι επιχειρήσεις αυτές για τον ίδιο λόγο.

Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος :

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ:

  • Όπως η ΑΑΔΕ λάβει υπόψη τα στοιχεία του πληθυσμού της κοινότητας Φυλακίου που διαμένει μόνιμα και όχι του φερόμενου μη πραγματικού όπως έχει διαμορφωθεί με την πρόσθεση των μεταναστών που εκείνη την περίοδο διέμεναν προσωρινά τόσο στο ΚΥΤ όσο και στο ΠΡΟΚΕΚΑ, για την εφαρμογή φορολογικών ελαφρύνσεων των επιχειρήσεων.
  • Επειδή είναι απαράδεκτο και μη σύννομο, άνθρωποι που φιλοξενούνται σε ΚΥΤ και τελούν σε καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας να επιβαρύνουν φορολογικά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις του οικισμού του Φυλακίου.
  • Να δοθεί άμεση λύση για τις φορολογικές στρεβλώσεις και αδικίες που δημιουργούνται στην βορειότερη περιοχή της Ελλάδας, σύμφωνα με τα ανωτέρω. »

Το σχετικό θέμα:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 15 Ιουνίου, 2024 11:56
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV