Δήμος Αλεξανδρούπολης: Η αλήθεια για την έγκριση της προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Α.Ε.» για το έργο «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις στο Πέραμα, Ν. Έβρου»

Συντάκτης Νewsroom 23 Ιουλίου, 2012 15:05

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Η αλήθεια για την έγκριση της προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Α.Ε.» για το έργο «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις στο Πέραμα, Ν. Έβρου»

Με την από 19-06-12 αίτησή του Δήμου Αλεξανδρούπολης προς τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού αιτηθήκαμε (ο Δήμος) να μας κοινοποιηθεί από την ανωτέρω Διεύθυνση οποιαδήποτε απόφασή της περί έγκρισης κάθε υποβληθείσας Προμελέτης ή Μελέτης των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του επενδυτικού σχεδίου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις στο Πέραμα, Ν. Έβρου», της εταιρείας «ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Μ.Β.Ε.», καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση της επένδυσης είναι η υποβολή από τον ενδιαφερόμενο και η έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού Προμελέτης και Μελέτης των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ως άνω επένδυσης ύστερα από σχετική σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Με την ίδια αίτηση ζητήσαμε επιπλέον να μας κοινοποιηθεί κάθε σχετική με την ως άνω διαδικασία απόφαση, γνωμοδότηση, εισήγηση, έγκριση κ.λπ., και ιδίως η γνωμοδότηση και τα πρακτικά της συζήτησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και οι οικείες εισηγήσεις των αρμοδίων οργάνων της Υπηρεσίας.


Επί της αιτήσεως μας αυτής μας απεστάλη το με αρ.πρωτ. ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ.ΘΡ.ΠΟΛ.ΑΘΛ./ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ19/63716/11124/2573/3152 έγγραφο της Προϊσταμένης του Τμήματος Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιογνωστικής Έρευνας της Γεν. Δ/νσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία η ανωτέρω υπηρεσία μας πληροφόρησε για πρώτη φορά ότι με την με αρ.πρωτ. ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ19/14861/740/14-2-12 Υπουργική Απόφαση, εγκρίθηκε υπό όρους και έπειτα από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στη θέση χωροθέτησης του έργου από Επιτροπή Μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Π.Π.Ε.) της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.» για το έργο «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις στο Πέραμα, Ν. Έβρου».

Τα ανωτέρω θέτουμε (ο Δήμος Αλεξανδρούπολης) υπόψη κάθε ενδιαφερομένου φορέα ή ιδιώτη που τυχόν θίγεται από την ως άνω Έγκριση Προμελέτης, προς γνώση τους και προκειμένου να καταστεί δυνατή τυχόν προσβολή της με τα προβλεπόμενα ένδικα βοηθήματα.

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Ιουλίου, 2012 15:05

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV