Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Έβρο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Φεβρουαρίου, 2023 10:30

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Έβρο

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις εθνικές εκλογές και τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στον Έβρο παρουσιάστηκε χθες, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις επερχόμενες Εθνικές εκλογές εκφράζει τους ακατάλυτους δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού και της νεολαίας του Έβρου:

“Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ βρίσκονται αγωνίστριες κι αγωνιστές ικανοί να μεταφέρουν τις θέσεις του Κόμματος, το μαχητικό και ελπιδοφόρο μήνυμά του.


Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ δεν έχουν καμιά σχέση με τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος – και τέτοια υπάρχει μπόλικη – όπως αποδεικνύουν τα διάφορα σκάνδαλα με τους Πάτσηδες και τις Καϊλή, με τις συναλλαγές και τα παζάρια σε βάρος του λαού.

Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Είναι οι:

Δευτεραίος Σάββας

Γεννήθηκε και ζει στην Αλεξανδρούπολη.

Από μαθητής οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στη συνέχεια σαν σπουδαστής οργανώθηκε στο ΚΚΕ.

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ) στην Ακτινολογία με ειδίκευση στην Παιδιατρική Ακτινολογία.

Από το 2002 μέχρι και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αλεξανδρούπολης εκλεγμένος ως επικεφαλής με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, θέση που θα έχει και στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.

Είναι Διευθυντής του Τμήματος Διαγνωστικής και Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Είναι μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Πανεπιστημιακής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ), πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ), πρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ.

Δινδίνη Βαΐα (Βάνα)

Γεννήθηκε το 1991.  Τα πρώτα παιδικά της χρόνια έζησε στη Στουτγάρδη Γερμανίας λόγω απόσπασης των γονέων της ως εκπαιδευτικών σε ελληνικά σχολεία και από το 1997 ζει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη, έχοντας καταγωγή από το Ποιμενικό Διδυμοτείχου Έβρου. 

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου και ξεκίνησε την ενεργό πολιτική και συνδικαλιστική της δράση, ενώ συμμετέχει και στο γυναικείο κίνημα ως μέλος του συλλόγου γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ). 

Από το 2018 ασκεί μάχιμη δικηγορία με έδρα την Αλεξανδρούπολη, όντας μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου. Σήμερα είναι 31 ετών, δικηγόρος  Παρ΄ Εφέταις & Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει κάνει σπουδές πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης και είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας.  

Κουγιουμτζής Χρήστος

39 χρονών. Αγρότης από την Κορνοφωλιά Σουφλίου. Είναι παραγωγός, θερμοκηπιούχος με πάγκο στην λαϊκή. Μένει μόνιμα στην Κορνοφωλιά.

Έπαιζε ποδόσφαιρο στον ΑΟ Κορνοφωλιάς και αργότερα στον Έβρο Σουφλίου. Υπήρξε βοηθός προπονητή και προπονητής τερματοφυλάκων στο αντρικό και στο γυναικείο τμήμα στο Σουφλί.

Μαραγκοζάκη Σωτηρία

Γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης. Σπούδασε στην ανώτερη εκπαίδευση οικονομία και διοίκηση. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην ΕΡΑ Ορεστιάδας, ΕΡΑ Κομοτηνής, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών, στην ημερήσια εφημερίδα της Θράκης Η ΓΝΩΜΗ και επί ένδεκα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση ως υπεύθυνη Γραφείου Τύπου στους Δήμους Τραϊανούπολης και Αλεξανδρούπολης. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης και του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρών και μέλος της συντακτικής ομάδας του λογοτεχνικού περιοδικού Εξώπολις. Έχει τιμηθεί από:

την κυβέρνηση του  Ναγκόρνο Καραμπάχ για τη συμβολή της στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της εφημερίδας Η ΓΝΩΜΗ (1995)

τον Δήμο Αλεξανδρούπολης  ως εμψυχώτρια- συντονίστρια της Ομάδας Ανάγνωσης  Ατόμων με Αναπηρία  (1997)

τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Έβρου (2013)

τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης  (2019)

 Ως δημοσιογράφος έχει τιμηθεί με το 1ο βραβείο τύπου για την προβολή του βιβλίου από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου  (1997).

Ως συγγραφέας απέσπασε εύφημη μνεία για το πρώτο της μυθιστόρημα Ο Ύπατος της Σμύρνης, εκδόσεις Κέδρος  και πανελλήνια βραβεία για τρία διηγήματά της. Το δεύτερο μυθιστόρημα της είναι Ο κλήρος του αίματος από τις εκδόσεις Πατάκη.  

Ζει στην Αλεξανδρούπολη, είναι μητέρα και γιαγιά  και παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Χατζηλιάδη.  

Παπαδαμάκης Χρήστος

Γεννήθηκε στο Ιλλερτίσεν της Γερμανίας, στην Βαυαρία, από γονείς μετανάστες, πρώτης γενιάς. Σε μικρή ηλικία επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη, όπου μεγάλωσε, ζει  και εργάζεται μέχρι και σήμερα. Η καταγωγή του, είναι από τον Δήμο Τριγώνου Έβρου, με τον πατέρα από το Σπήλαιο και την  μητέρα του, από την Πλάτη. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος, στις ταχυμεταφορές Στην διάρκεια του μέχρι στιγμής εργασιακού του βίου, έχει περάσει από πολλούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα. Εργάτης σε μεγάλες εταιρίες και σε μικρότερες, στον επισιτισμό, ως οδηγός κ.α. Είναι γραμματέας του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων  Αλεξανδρούπολης, Φερών και Σουφλίου “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”. Επίσης είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Θράκης. 

Φωτιάδης Τριαντάφυλλος

Γεννήθηκε στις Καστανιές του Ν. ΕΒΡΟΥ το 1958.

Εισήχθη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) το 1975 και αποφοίτησε ως Υπαξιωματικός του (ΠΝ) το 1978.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε πολεμικό πλοίο επιφανείας, καθώς και σε υπηρεσίες ξηράς ανάλογα με το βαθμό του.

Αποστρατεύτηκε το 2008, μετά από 32 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας, με το βαθμό του Αντιπλοιάρχου σε αποστρατεία.

Έκτοτε δραστηριοποιείται με συνέπεια και αγωνιστική δράση, στο χώρο των αποστράτων μέσω της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).        

Είναι Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ).


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Φεβρουαρίου, 2023 10:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV