Αλεξανδρούπολη: Α. Γεωργιάδης, Σ. Ζαχαράκη, Ι. Τσακίρης και θεσμικοί από τις ΗΠΑ στο 1st East Macedonia & Thrace Forum

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Φεβρουαρίου, 2023 10:48

Αλεξανδρούπολη: Α. Γεωργιάδης, Σ. Ζαχαράκη, Ι. Τσακίρης και θεσμικοί από τις ΗΠΑ στο 1st East Macedonia & Thrace Forum

1st East Macedonia & Thrace Forum: Η γεωστρατηγική σημασία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Ένας Ενεργειακός και Οικονομικός Κόμβος

Αλεξανδρούπολη, 14 Φεβρουαρίου 2023 – Το 1st East Macedonia & Thrace Forum το οποίο διοργανώνεται από το Ολυμπία Φόρουμ, θα διεξαχθεί την Τετάρτη & Πέμπτη, 22-23 Φεβρουαρίου 2023, στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki, στην Αλεξανδρούπολη με στόχο να αναδείξει, την ξεχωριστή γεωστρατηγική σημασία καθώς και να διερευνήσει τις προοπτικές μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης που διανοίγονται στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  

Σε μια εποχή έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, η περιοχή συγκεντρώνει συγκριτικά γεωγραφικά, πληθυσμιακά, πολιτισμικά και οικονομικά πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν να καταστεί οικονομικός και ενεργειακός κόμβος αλλά και τόπος πολιτισμού και συνύπαρξης.   

Swiss Approval

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και διανοητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Ιδιαίτερη σημασία κατέχει η επιλογή της Αλεξανδρούπολης ως τόπου διεξαγωγής του Συνεδρίου, μιας πόλης που έχει τα εχέγγυα να καταστεί στο άμεσο μέλλον σημαντική πύλη εμπορίου και ενέργειας και πρότυπο αστικής ανάπτυξης.  

Μεταξύ των έως τώρα επιβεβαιωμένων ομιλητών συγκαταλέγονται ο Yπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης καθώς και οι Yφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννης Τσακίρης και Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι διαδικτυακές τοποθετήσεις του Γερουσιαστή και Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, κ. Bob Menendez, του Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακούς πόρους, κ. Geoffrey Pyatt καθώς και του Εκτελεστικού Διευθυντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), κ. Endy Zemenides. Το πρώτο East Macedonia & Thrace Forum θα τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους οι ΑΕ Πρέσβεις στην Ελλάδα της Βουλγαρίας, Valentin Poryazov και της Ουκρανία, Sergii Shutenko.  

Στο φόρουμ θα συμμετέχουν επίσης ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, κ. Ιωάννης Ξιφαράς. Από την πλευρά της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα παρευρεθούν οι κ.κ.: Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, και ο  Ιωάννης Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. 

Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Olympia Forum, του μεγαλύτερου συνεδρίου περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα, και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια εξαγωγής των αρχών και της φιλοσοφίας του Olympia Forum σε μια συγκεκριμένη ελληνική Περιφέρεια. 

Για να παρακολουθήσετε από κοντά τις εργασίες του Συνεδρίου, κάνετε την εγγραφή σας ΕΔΩ  

Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο  https://eastmacedoniathraceforum.gr/ 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Φεβρουαρίου, 2023 10:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV