Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης: Να συμπεριληφθεί η πρόταση των εννέα οργανώσεων στο σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Νοεμβρίου, 2023 10:31

Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης: Να συμπεριληφθεί η πρόταση των εννέα οργανώσεων στο σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

Δεν ανακοινώθηκαν από το ΥΠΕΝ συγκεκριμένα μέτρα μετά την κοινή επιστολή εννέα οργανώσεων για λήψη άμεσων μέτρων για τους ΑΣΠΗΕ σε Έβρο και Ροδόπη, εξηγεί η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης

Έχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες από τότε που εννέα περιβαλλοντικές οργανώσεις έστειλαν κοινή επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλώντας τον να αναστείλει για τρία χρόνια την αδειοδότηση ΑΣΠΗΕ στις καμένες εκτάσεις. Σε αυτό το διάστημα δεν ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΝ αν θα ληφθούν συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα” εξηγεί η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης σε σχετική ανακοίνωση για ενημέρωση σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσης των 9 περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Η συνέχιση της αδειοδότησης ΑΣΠΗΕ χωρίς τα στοιχεία αυτά θα δημιουργήσει περισσότερες πιέσεις σε μια ήδη βεβαρυμμένη περιοχή και θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τα προστατευόμενα πουλιά και τα φυσικά οικοσυστήματα, τονίζει η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσης των 9 περιβαλλοντικών οργανώσεων με τίτλο “Λήψη άμεσων μέτρων για τους ΑΣΠΗΕ σε Έβρο και Ροδόπη με στόχο την προστασία των πουλιών και των οικοσυστημάτων“, σας στέλνουμε την ακόλουθη ενημέρωση:

Έχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες από τότε που εννέα περιβαλλοντικές οργανώσεις έστειλαν κοινή επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλώντας τον να αναστείλει για τρία χρόνια την αδειοδότηση ΑΣΠΗΕ στις καμένες εκτάσεις και στις παρακείμενες κρίσιμες για τα πουλιά περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης. Η αναστολή μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση.

Σε αυτό το διάστημα δεν ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΝ αν θα ληφθούν συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα, και έτσι η ΕΠΒΘ (Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης) προτείνει να συμπεριληφθεί η πρόταση των εννέα οργανώσεων στο σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που ήταν σε δημόσια διαβούλευση έως χθες.

Είναι σημαντικό να ληφθούν άμεσα τα μέτρα που προτείνουν οι οργανώσεις, ώστε στο διάστημα της τριετούς αναστολής να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη δυνατότητα εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ στην περιοχή. Η συνέχιση της αδειοδότησης ΑΣΠΗΕ χωρίς τα στοιχεία αυτά θα δημιουργήσει περισσότερες πιέσεις σε μια ήδη βεβαρυμμένη περιοχή και θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τα προστατευόμενα πουλιά και τα φυσικά οικοσυστήματα.

Δείτε τη σελίδα της δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου https://shorturl.at/ijzHT


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Νοεμβρίου, 2023 10:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV