Α. Σταυρίδης: Γιατί αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο λογιστές και φοροτεχνικοί

Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 15 Νοεμβρίου, 2023 10:21

Α. Σταυρίδης: Γιατί αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο λογιστές και φοροτεχνικοί

Στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ καλεσμένος της εκπομπής “Πρωινή Περιπολία” μίλησε σήμερα ο Απόστολος Σταυρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών, Ελευθέρων Επαγγελματιών Βορείου Έβρου .

Ο λόγος της παρουσίας του και της συνέντευξης αφορούσε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει βγει σε διαβούλευση από το Υπουργείο Οικονομικών. Όπως δήλωσε ο κ. Σταυρίδης μέχρι τις 27 Νοεμβρίου πρόκειται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, η δε κατάθεση στη Βουλή προς ψήφιση θα γίνει τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

Αναχρονιστικό χαρακτήρισε το μέτρο της τεκμαρτής φορολόγησης και έκανε σύγκριση με παλαιότερα μέτρα που ουσιαστικά απέτυχαν όπως τα τεκμήρια προ 30ετίας, οι συνάφειες, οι περαιώσεις και διάφορα άλλα φοροεισπρακτικά μέτρα. Αφορούν όλους τους αυτοαπασχολούμενους, είπε και πρόσθεσε ότι αιφνιδιάστηκαν οι λογιστές-φοροτεχνικοί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γιατί ήρθε πάρα πολύ ξαφνικά και χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί κάποιου είδους διαβούλευση με τους αρμόδιους επαγγελματίες – όπως τα συνδικαλιστικά όργανα των λογιστών – άλλωστε εκείνοι είναι που καλούνται να σηκώσουν το βάρος όλων αυτών. Ο πρόεδρος προέτρεψε τους πολίτες να σχολιάσουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα της διαβούλευσης, έτσι ώστε να είναι περισσότερες οι απόψεις που θα συλλέξει το υπουργείο, ενώ παράλληλα είπε ότι θα επιδιώξουν συνάντηση με τους βουλευτές, με δεδομένο ότι επίκειται και μία συγκέντρωση σήμερα το βράδυ που την έχει προκαλέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της περιοχής.

Swiss Approval

Ελπίζουμε να διορθωθούν τα “προβληματικά πεδία” και να επιτελέσει το ρόλο του το νομοσχέδιο γιατί και εμείς είμαστε υπέρ του στόχου της πάταξης της φοροδιαφυγής, μέσω όμως συγκεκριμένων στόχων και όχι με ομαδοποίηση και κατηγοριοποίηση συλλήβδην επαγγελματιών, κατέληξε ο κ. Σταυρίδης.


Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 15 Νοεμβρίου, 2023 10:21
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV