Ομόφωνα απέρριψε το Δ. Σ. Ορ/δας την παραχώρηση αγροτεμαχίου προς επέκταση του Κέντρου Κράτησης στο Φυλάκιο

Συντάκτης news 16 Ιουνίου, 2011 20:12

Ομόφωνα απέρριψε το Δ. Σ. Ορ/δας την παραχώρηση αγροτεμαχίου προς επέκταση του Κέντρου Κράτησης στο Φυλάκιο


Σε έκτακτη συνεδρίαση προσήλθαν την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ορεστιάδας προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την παραχώρηση δημόσιας έκτασης (αγροκτήματος Φυλακίου) για κοινωφελή σκοπό.

Αφορμή υπήρξε συγκεκριμένο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίηκησης Μακεδονίας Θράκης, με το οποίο ζητείται από το Δήμο Ορεστιάδας να γνωμοδοτήσει εντός πέντε ημερών σχετικά με την παραχώρηση κοινόχρηστου τεμαχίου με αριθμ. 906 γ έκτασης 17.388,40 τ.μ. αναδασμού αγροκτήματος Φυλακίου έτους 1969-1972 ώστε αυτό στη συνέχεια “να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία χώρου προαυλισμού παράνομων μεταναστών και κατασκευή πρόχειρων οικίσκων, δίπλα ακριβώς στο υφιστάμενο κτίριο του κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών”.


Της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προηγήθηκε σύνεδρίαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου, το οποίο επίσης γνωμοδότησε αρνητικά δηλώνοντας, ότι “Η θέση των πολιτών και η δική μας είναι γνωστή αφού διαφωνούμε κάθετα για το θέμα επέκτασης του κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο. Αρνούμαστε κάθε σχεδιασμό και απόφαση για επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και όλοι θα αντισταθούν με όλες μας τις δυνάμεις στις επιλογές που υπονομεύουν το μέλλον του τόπου επειδή περιοχή χρειάζεται μέτρα και κίνητρα ανάπτυξης και όχι υποβάθμισης και απαξίωσης.” Την παραπάνω απόφαση μετέφερε στους δημοτικούς συμβούλους ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης, ο οποίος ανακοίνωσε και την συμβολική κατάληψη του Κέντρου στο Φυλάκιο στην οποία θα προβούν οι κάτοικοι του οικισμού κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, 17 Ιουνίου.

Ο Πρ. της Τοπ. Κοινότητας Φυλακίου, Χ. Τυρμπάκης για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διεφάνη ο βαθμός στον οποίο η τοπική κοινωνία έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της προς την κεντρική διοίκηση, καθώς τα μηνύματα των τελευταίων μηνών υπήρξαν αν μη τι άλλο αντιφατικά. “Αναξιοπιστία από την πλευρά της πολιτείας” διαπίστωσαν οι παρευρισκόμενοι, εκ των οποίον αρκετοί δήλωσαν προβληματισμένοι, καθώς όπως επεσήμαναν -τη δεδομένη στιγμή- δεν μπορούν  να γνωρίζουν αν τηρήσει τις υποσχέσεις της η πολιτεία ή όχι.

Η απόφαση για την απόρριψη του αιτήματος, ωστόσο, ελήφθη ομόφωνα.

Τοποθέτηση Δημάρχου Ορεστιάδας, Δημήτρη Μουζά, για το θέμα της παραχώρησης αγροτεμαχίου στο Φυλάκιο προς επέκταση του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών

 

Τοποθέτηση Λευτέρη Χαμαλίδη για το θέμα της παραχώρησης αγροτεμαχίου στο Φυλάκιο

 

Τοποθέτηση Βασίλη Μαυρίδη για το θέμα της παραχώρησης αγροτεμαχίου στο Φυλάκιο

 

Τοποθέτηση Σταμάτη Γκατζίδη για το θέμα της παραχώρησης αγροτεμαχίου στο Φυλάκιο

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την Περιφέρεια το παρόν έδωσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σταύρος Παπαθανάκης (Κοινωνική Συμμαχία) και Σταύρος Καβαρατζής (Περιφερειακή Αναγέννηση), ενώ στη συνεδρίαση συμμετείχαν και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Διεύθυνσης , ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

ΠΚ


Συντάκτης news 16 Ιουνίου, 2011 20:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV