Χρ. Τοκαμάνης: ο δήμαρχος τρομοκρατεί τους υπαλλήλους ψευδώς – Όλοι θα πληρωθούν κανονικά – Είναι ανίδεοι και αγράμματοι

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 4 Ιουλίου, 2023 13:09

Χρ. Τοκαμάνης: ο δήμαρχος τρομοκρατεί τους υπαλλήλους ψευδώς – Όλοι θα πληρωθούν κανονικά – Είναι ανίδεοι και αγράμματοι

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης δίνει τις δικές του απαντήσεις, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, σχετικά με τις σοβαρές κατηγορίες του δημάρχου Ρ. Χατζηγιάννογλου για παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του Δήμου και αναστολή μισθών σε εργαζόμενους, εξ αιτίας καταψήφισης του προϋπολογισμού (σχετικά: “Διδυμότειχο: Η αντιπολίτευση καταψήφισε την τροποποίηση προϋπολογισμού και δημιουργεί προβλήματα καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή“).

Δεν ζητήσαμε να απορρίψουν τον προϋπολογισμό, ζητήσαμε να αλλάξουν κάποια συγκεκριμένα άρθρα που ήταν καθαρά προεκλογικής φύσεως“, υποστήριξε ο κ. Τοκαμάνης. Τόνισε ότι “δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν προεκλογικά τερτίπια. Λεν ψέματα εκβιάζουν και τρομοκρατούν υπαλλήλους ότι δεν θα πληρωθούν“. Αυτό που ξεκαθάρισε ο πρώην δήμαρχος, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ως “ανίδεη” και “αγράμματη“, είναι πως στην ουσία η τροποποίηση του προϋπολογισμού εγκρίνεται: “Ο νόμος δίδει το δικαίωμα στον συνδυασμό του Δημάρχου έστω και με μειοψηφία, δηλαδή έστω και με μία ψήφο μόνο και όλους τους υπολοίπους αντίθετους να εγκρίνεται ο προϋπολογισμός“, σημειώνει. “Θα πρέπει να συνεννοηθώ με τους συμβούλους μου και ενδεχομένως αν το επιθυμεί και ο κ. Πατσουρίδης να μπλοκάρουμε τα 3-4 άρθρα στα οποία διαφωνούμε – Το 99% όμως της αναμόρφωσης θα ισχύει“, δήλωσε.


Έγινε αναφορά και στο 12ο Πανθρακικό Αντάμωμα που διοργανώθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Διδυμότειχο, με τον κ. Τοκαμάνη να δηλώνει “θλίψη∙ λυπάμαι-λυπάμαι-λυπάμαι“, για την κατάσταση που επικρατούσε στο δημοτικό στάδιο.

Ακούστε αναλυτικά:

___
Ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε η παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας”:

Θέμα: «4η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Διδυμοτείχου».

Ο κ. Χατζηγιάννογλου χρησιμοποιώντας την επίσημη σελίδα του Δήμου Διδυμοτείχου στα social media, για καθαρά προεκλογικούς λόγους, ψεύδεται προς τους Δημότες και προσπαθεί κυρίως με ψέματα να επηρεάσει τους εργαζομένους στο Δήμο μας.

Συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι:

  1. «Δεν θα καταβληθούν δεδουλευμένα στις σχολικές καθαρίστριες».

Είναι απαράδεκτο ο Δήμαρχος μας, με ψέματα να παραπληροφορεί υπαλλήλους ότι δεν θα πληρωθούν δεδουλευμένες αποδοχές, ενώ γνωρίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ). Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν καταβληθεί όλα τα δεδουλευμένα από τον Δήμο προς την ΕΑΠ και ως τις 10 Ιουλίου θα εξοφληθούν τους μισθούς του Ιουνίου όλοι οι υπάλληλοι. Ειδικότερα, για τις σχολικές καθαρίστριες είναι εξασφαλισμένοι οι μισθοί, καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές για ολόκληρο το έτος.

  1. Ισχυρίζεται ακόμα ότι «Δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση προγραμματισμένων προμηθειών και άλλα».

α) Δεν συναινέσαμε, λοιπόν, να διασπαστεί ο κωδικός για τα ασφαλτομίγματα σε δύο Δημοτικές Ενότητες, γιατί με την κατάτμηση προμήθειας θα κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις που υποκρύπτουν σκοπιμότητες. Αντίθετα, εάν κάνει όλο το ποσό διαγωνισμό και ο Δήμος θα κερδίσει χρήματα και η προμήθεια θα είναι διαφανής.

β) Ισχυρίζεται ψευδώς ότι δεν θα βάφουν δημοτικά κτήρια, ενώ στην αναμόρφωση που δεν ψηφίσαμε είχε μόνο ένα κωδικός για χρώματα διαγράμμισης οδών και ήθελε πολύ για ευνόητους λόγους να διασπάσει την προμήθεια σε δύο κωδικούς. Ζητούσε, ακόμα, δυο κωδικούς για προμήθεια χρωμάτων για «Γραμμογράφηση», δηλαδή για γραμμές σε γήπεδα. 3.000€ σε μία Δημοτική Ενότητα και 2.000€ στην άλλη Δημοτική Ενότητα, δηλαδή σύνολο 5.000€ για διαγραμμίσεις γηπέδων. (Χρειάζεται περίπου 100€ χρώμα για κάθε γήπεδο. Τα 5.000€ αρκούν για 50 γήπεδα.) Ενδεχομένως θα θέλουν να διαγραμμίσουν όλα τα γήπεδα της Θράκης.

γ) «Ηλεκτρολογικό υλικό»

Έχουμε ήδη ομόφωνα ψηφισμένο κωδικό, που έχει ακόμα 24.000€. Ήθελε να τον ενισχύσει με 6.000€ ακόμα για φωτεινό διάκοσμο. Θεωρήσαμε ότι δεν ήταν απαραίτητος μέσα στο καλοκαίρι.

δ) «Αστικός εξοπλισμός». Είχαμε ομόφωνα ψηφισμένο προϋπολογισμό 20.000€ ζητούσαν να κατατμηθεί σε δύο Δημοτικές Ενότητες 10.000€ και 10.000€. Για λόγους ευνόητους δεν συναινέσαμε στην κατάτμηση της προμήθειας.

  1. Ακόμα δεν ψηφίσαμε την πρόσληψη πέντε (5) ατόμων με δίμηνη σύμβαση για την καθαριότητα και δύο ατόμων με σύμβαση άνω των 55 ετών έως 67. Καθαρά προεκλογικά ρουσφέτια. Στις 14 Μαρτίου 2023 ψηφίσαμε ομόφωνα την 1η υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού όπου εκεί αφήσαμε αποθεματικό 221.800€ περίπου. Ενώ μπορούσαν από τότε να προγραμματίσουν και την πρόσληψη των διμήνων και την πρόσληψη των δύο (2) υπαλλήλων άνω των 55 ετών. Δεν το κάνανε και μάλιστα το θυμήθηκαν τώρα προεκλογικά και όπως ήταν φυσικό τους είπαμε όχι.

Τέλος θέλω να τονίσω ότι εδώ και τέσσερα (4) χρόνια ψηφίζουμε όλους τους προϋπολογισμούς και τις αναμορφώσεις προϋπολογισμών που συντάσσουν. Επαναλαμβάνω ΟΛΟΥΣ, μηδενός εξαιρουμένου.

Σας πληροφορούμε ακόμα ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, καθώς και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, δυστυχώς τέσσερα (4) χρόνια δεν έχουν μάθει ως όφειλαν, τον νόμο που διέπει την ψήφιση των προϋπολογισμών. Εμείς τους ζητήσαμε να αλλάξουν ελάχιστους κωδικούς από τους πολλούς που περιέχει η «4η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού». Για τους λόγους που σας εξηγήσαμε πάρα πάνω και για αυτούς ψηφίσαμε όχι. Αυτοί κακώς θεωρήσανε ότι δεν περνάει η «4η Αναμόρφωση Προυπολογισμού», ενώ ο νόμος δίδει το δικαίωμα στον συνδυασμό του Δημάρχου έστω και με μειοψηφία, δηλαδή έστω και με μία ψήφο μόνο και όλους τους υπολοίπους αντίθετους να εγκρίνεται ο προϋπολογισμός.

Πολύ φασαρία, λοιπόν, για το τίποτα.

Κρίνοντας λοιπόν ότι τέσσερα (4) χρόνια δεν έχουν καταλάβει τι είναι, πως λειτουργεί και πώς εγκρίνεται ένας προϋπολογισμός, εύκολα κάποιος καταλαβαίνει γιατί τίποτα δεν «προχωράει» στον Δήμο μας και είμαστε ο τελευταίος Δήμος στην Ανατολική Μακεδονία Θράκης σε απορρόφηση κονδυλίων. Με απορρόφηση που τείνει στο μηδέν.

___

Θέμα: «12o Πανθρακικό Αντάμωμα στο Διδυμότειχο»

Στον απόηχο του 12ου Πανθρακικού Ανταμώματος στο Διδυμότειχο, θέλουμε να συγχαρούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «Τα Δίδυμα Τείχη», οι οποίοι σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πανθρακικών Σωματείων υπερβάλλοντας εαυτούς, διοργάνωσαν με άρτιο τρόπο ένα Πανθρακικό Αντάμωμα, με κόπο και επιμονή, θυσιάζοντας μήνες εργασίας από τον προσωπικό τους χρόνο.

Το αντάμωμα εξελίσσονταν με μεγάλη επιτυχία έως ότου το βράδυ του Σαββάτου, χρησιμοποιήθηκε το δημοτικό γήπεδο του Διδυμοτείχου. Οι εξελίξεις ήταν τραγικές για όλους τους χορευτές. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του Δήμου και του κ. Χατζηγιάννογλου προσωπικά, για τον χώρο του δημοτικού γηπέδου (τον αγωνιστικό χώρο όπου θα διεξάγονταν οι χοροί με τους Θρακιώτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό) ότι ήταν κατάλληλος για να χρησιμοποιηθεί. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα ήταν πολλοί συμμετέχοντες στο φετινό Πανθρακικό Αντάμωμα, να πάθουν διαστρέμματα στα πόδια τους καταλήγοντας στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Η καταστροφή των υποδημάτων ή άλλων μερών της ενδυμασίας τους, ήταν το λιγότερο κακό που συνέβη, μπροστά στην υγεία των φιλοξενουμένων στην πόλη μας. Το γενικό αίσθημα των χορευτών στη διάρκεια αλλά και στο τέλος της πανελλήνιας αυτής βραδιάς των Θρακών ήταν δυσάρεστο.

Τραγικός επίλογος, από την ανικανότητα διαχείρισης ενός έργου και την ανεύθυνη διαβεβαίωση του κ. Χατζηγιάννογλου, ότι ο χώρος του δημοτικού γηπέδου είναι κατάλληλος για να χορέψουν τουλάχιστον 1.500 χορευτές, δυστυχώς εκτός από τους τραυματισμούς και την καταστροφή των πολιτιστικών φορεσιών, το Διδυμότειχο δυσφημίστηκε ανεπανόρθωτα στους απανταχού Θρακιώτες. Οι κάτοικοι της πόλης μας αλλά και του νομού Έβρου απογοητευτήκαν σε μεγάλο βαθμό για την εικόνα που παρουσίασε η πόλης μας.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 4 Ιουλίου, 2023 13:09

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV