Πρόεδρος Κυριακής Σουφλίου: Εικάζουμε πως οι δράστες είναι δικοί μας Ρομά ή από τη Βουλγαρία

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 4 Ιουλίου, 2023 14:13

Πρόεδρος Κυριακής Σουφλίου: Εικάζουμε πως οι δράστες είναι δικοί μας Ρομά ή από τη Βουλγαρία

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυριακής του Δήμου Σουφλίου κ. Ντουντουλάκης Παναγιώτης μίλησε το πρωί της Τρίτης (4/7) στο Ράδιο Έβρος, καλεσμένος στο Εβροσκόπιο, για το περιστατικό με τη ληστεία, έπειτα από δέσιμο και φίμωση 69χρονης γυναίκας στο χωριό. Όλα ξεκίνησαν στις 11 το βράδυ του Σαββάτου (1/7) και επί 4 ώρες περίπου η γυναίκα υπέστη βία, ψυχολογική και σωματική κακοποίηση, δεμένη και φιμωμένη, ακόμα κι όταν έφυγαν οι δράστες από το σπίτι. Εν τέλει κατάφερε γύρω στις 3 το πρωί να λυθεί και να κατευθυνθεί στο σπίτι του αδερφού της για να ζητήσει βοήθεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και κατόπιν στης Αλεξανδρούπολης. Το ζήτημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στα πανελλήνια ΜΜΕ με συγκεχυμένες πληροφορίες και υπερβολές (μέχρι και ότι στην Ορεστιάδα συνέβη το περιστατικό αναφέρει ιστοσελίδα μεγάλου καναλιού). Σύγχυση επικρατεί και σχετικά με την ταυτότητα των δύο κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, το θέμα βέβαια έχει πραγματικά προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους.

Όλοι οι κάτοικοι εδώ είναι μεγάλης ηλικίας και μας έχει προβληματίσει το γεγονός πάρα πολύ“, ανέφερε αρχικά ο κ. Ντουντουλάκης. “Παρόλο που είναι πάρα πολλά τα χρόνια που περνάν από δω οι λαθρομετανάστες“, όπως είπε, “αυτό το συμβάν είναι το μοναδικό“. Αν και “οι περισσότεροι έχουμε την εντύπωση πως δεν είναι λαθρομετανάστες, είναι ή δικοί μας Ρομά ή από τη Βουλγαρία” υποστήριξε τελικά ο Πρόεδρος του χωριού. “Αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας που το ερευνά“, τόνισε, όμως “εμείς εικάζουμε ότι πρέπει να είναι Ρομά, ή Βούλγαροι ή από εμάς“, σημείωσε, βασιζόμενος και σε μαρτυρίες για την κίνηση ενός αυτοκινήτου με βουλγάρικες πινακίδες πριν το περιστατικό και δύο άντρες που “μιλούσαν σπαστά Ελληνικά”.


Το Ράδιο Έβρος επικοινώνησε με τη Γεν. Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας και Θράκης η οποία έχει καταγεγραμμένη αναφορά του περιστατικού. Οι έρευνες εξελίσσονται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Σουφλίου, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα οι δράστες, οι οποίοι περιγράφονται μελαχρινοί “πιθανόν αφρασιατικής καταγωγής“, όπως αρχικά δηλώθηκε στις αρχές. Ίσως εξ αυτής της πληροφορίας εξήχθη από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης το συμπέρασμα πως πρόκειται για παράτυπους μετανάστες, ξεσηκώνοντας έντονο κύμα αντιδράσεων από πολίτες.

Για τη συγκεκριμένη κυρία που υπέστη τη βία των κακοποιών και έπεσε θύμα ληστείας, ο κ. Ντουντουλάκης είπε πως είναι μια δυναμική και δραστήρια γυναίκα, ευχήθηκε να το ξεπεράσει γρήγορα, αν και ακόμα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ σημείωσε πως όταν με το καλό λάβει εξιτήριο θα μετακομίσει στο σπίτι του αδερφού της για μεγαλύτερη ασφάλεια και για να ξεπεράσει το σοκ. “Υπάρχουν πολλές ηλικιωμένες που ζουν μόνες στο σπίτι“, ανέφερε ακόμα ο κ. Ντουντουλάκης, επισημαίνοντας το γεγονός πως έχουν μείνει ελάχιστοι, “γύρω στα 55 άτομα είμαστε στο χωριό και όλοι είμαστε ηλικιωμένοι“, είπε “κάποτε ανθούσε το χωριό, είχαμε κόσμο, ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα αν περπατήσεις στο δρόμο δεν θα συναντήσεις κανέναν“…

Ακούστε αναλυτικά πώς περιγράφει την κατάσταση ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 4 Ιουλίου, 2023 14:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV