Διδυμότειχο: Η αντιπολίτευση καταψήφισε την τροποποίηση προϋπολογισμού και δημιουργεί προβλήματα καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Ιουλίου, 2023 14:54

Διδυμότειχο: Η αντιπολίτευση καταψήφισε την τροποποίηση προϋπολογισμού και δημιουργεί προβλήματα καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή

Τα προβλήματα που προκύπτουν από την καταψήφιση της “4ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού Δήμου Διδυμοτείχου οικ. Έτους 2023” στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου από την αντιπολίτευση γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή.

Δεν ήταν αναμενόμενο οι κύριοι Τοκαμάνης και Πατσουρίδης να καταψηφίσουν αυτό το θέμα, ανέφερε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” για το ζήτημα. Η εξέλιξη αυτή θα επιφέρει δυσχέρεια σε οικονομικά ζητήματα του Δήμου όπως προμήθειες υλικών αλλά και πληρωμές εργαζομένων εξήγησε ο Δήμαρχος χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτο “να συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο και να ομιλούν για προεκλογικές κινήσεις που εξυπηρετούν την παράταξή μας“.

Εν συνεχεία ανέφερε τις δυσχέρειες που θα υπάρξουν άμεσα για τον Δήμο, καθώς η αναμόρφωση αφορά την τρέχουσα χρονιά ενώ εξήγησε ότι η ανακοίνωση προέκυψε για να ενημερωθούν σχετικά οι δημότες και πλέον αναζητείται λύση για όσα έχουν προκύψει από τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου ενώ ήδη έχει γίνει επικοινωνία με την Αποκεντρωμένη καθώς μία “καταψήφιση λόγω προεκλογικής περιόδου δεν μπορεί ευσταθεί“.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αποφάσεις 18ης Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διδυμοτείχου

Κατόπιν της από 28/06/2023, 18ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διδυμοτείχου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η εισήγηση με θέμα «4η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δήμου Διδυμοτείχου οικ. Έτους 2023» καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Λόγω αυτής της εξέλιξης, ο Δήμος Διδυμοτείχου αναγκάζεται να αναστείλει προγραμματισμένες δράσεις και προμήθειες προς τους συνδημότες μας, αλλά και να μην είναι συνεπής σε εργοδοτικές υποχρεώσεις προς εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, λόγω της έλλειψης προϋπολογιστικών πόρων, δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση προγραμματισμένων προμηθειών, όπως προμήθεια ασφαλτομίγματος για τη συντήρηση των οδικών δικτύων, προμήθειας χρωμάτων για τα δημοτικά κτήρια, ηλεκτρολογικού υλικού και αστικού εξοπλισμού. Επιπροσθέτως, δεν είναι πλέον δυνατή η κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου και συγκεκριμένα την αποκομιδή απορριμμάτων μετά την καταψήφιση της πρότασης για δίμηνη πρόσληψη 5 ατόμων, κατόπιν αιτήματος της αρμόδιας υπηρεσίας.

Επιπλέον, η μη ενίσχυση του κωδικού μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών θα έχει αντίκτυπο στην μη πληρωμή υποχρεώσεων του Δήμου για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού καθαριότητας με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ στις σχολικές μονάδες, δηλαδή  τις σχολικές καθαρίστριες, για τις οποίες δεν θα καταβληθούν δεδουλευμένα καθότι ο συγκεκριμένος κωδικός υπολείπεται των προβλεπόμενων αναγκών.

Παράλληλα, ο Δήμος Διδυμοτείχου δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, για την πρόσληψη συμπολιτών μας ηλικίας άνω των 55 ετών, με συμμετοχή του Δήμου στο κόστος εργοδοσίας. Αυτό το πρόγραμμα συμβάλει στην ανακούφιση της ανεργίας και έχει δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης για πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να εργαστούν ώστε να συμπληρώσουν απαιτούμενα ένσημα αλλά και να βοηθήσουν σημαντικά στην διεκπεραίωση εργασιών του Δήμου.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η απόφαση αυτή δεν αντανακλά την προτεραιότητα και την προσήλωσή μας στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες μας, ωστόσο αποτελεί πραγματικότητα και ως εκ τούτου οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ ΡΩΜΥΛΟΣ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Ιουλίου, 2023 14:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV