Στην Κομοτηνή την Τρίτη ο Σ. Κασσελάκης για τα 104 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης

Συντάκτης Νewsroom 13 Μαΐου, 2024 11:55

Στην Κομοτηνή την Τρίτη ο Σ. Κασσελάκης για τα 104 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης

Την Τρίτη, 14 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης της Κομοτηνής. 

Το πρόγραμμα το εορταστικών εκδηλώσεων:

 • 8:00 το πρωί έπαρση σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητικού Φρουράς Κομοτηνής.
 • 10:30 επίσημη έπαρση της Ιστορικής Σημαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής στο χώρο του Ηρώου, παρουσία Αρχών με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητού Φρουράς Κομοτηνής.
 • 11:00 επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος στο χώρο του Ηρώου.
 • 11.10 κατάθεση Στεφάνων από τους μαθητές.
 • 8:30 το απόγευμα, Υποδοχή της Σεπτής εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου της Φανερωμένης την Ιερά Μονή Φανερωμένης Βαθυρύακος, μπροστά από το Δημαρχιακό  Μέγαρο Κομοτηνής, όπου θα μεταφερθεί με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Θα ακολουθήσει  Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και την περιφορά  από το Δημαρχείο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δια των οδών Ορφέως, Δημοκρίτου και Σοφούλη, όπου θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής.

Swiss Approval

 • 08.00 μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, με τη συνοδεία τους συγκροτήματος «Θρακόμελο».

Αύριο Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής, και της ΧΧΙ ΤΘΤ θα περιέλθουν σε κεντρικές οδούς της πόλης της Κομοτηνής παιανίζοντας τον εωθινό και εμβατήρια.

 • Στις 07:00 το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος, Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, στον οποίο θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, Παντελεήμων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμφιπόλεως Χριστοφόρος.
 • Στις 10:30 το πρωί θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από Δήμαρχο Κομοτηνής  Ιωάννη Γκαράνη.

 • Στις 11:15 επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο χώρο του Ηρώου, θα ακολουθήσει κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης,από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τις επίσημες τοπικές αρχές, τα Σώματα Ασφαλείας.
 • Στις 12:00 το μεσημέρι παρέλαση των πολιτιστικών – αθλητικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των ενόπλων δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το “παρών”του στην παρέλαση θα δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Θα ακολουθήσει λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με τους Λαλητάδες της Ροδόπης.

 • Στις 04.00 μ.μ. στο ΔΑΚ, θα διεξαχθεί ο τελικός αγώνας κυπέλου ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Θράκης.
 • Στις 6.30 μ.μ., στους δρόμους της πόλης και κατάληξη στην πλατεία Ειρήνης, το σχήμα βραζιλιάνικων κρουστών δρόμου «Los ToubanEvros»-Λος Τούμπαν Εβρος-,του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, σε συνεργασία με το σχήμα κρουστών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, ξεσηκώνουν με τις μουσικές τους την πόλη, και κατευθύνονται στην πλατεία.
 • Στις 08.00 μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης, θα εμφανισθούν Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα., τα οποία θα συνοδεύσει το συγκρότηκα “Λαλητάδες της Ροδόπης”.

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής


Συντάκτης Νewsroom 13 Μαΐου, 2024 11:55
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV