Σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο πραγματοποιούν αυτοδιοικητικοί του Έβρου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Αυγούστου, 2023 11:37

Σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο πραγματοποιούν αυτοδιοικητικοί του Έβρου

Συσκέψεις με το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε σήμερα το πρωί πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αυτοδιοικητικοί του Έβρου.

Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι από τις πληγείσες κυρίως περιοχές, στελέχη της Περιφέρειας αλλά και επαγγελματίες λαμβάνουν μέρος στην σύσκεψη αυτήν την ώρα στην Αλεξανδρούπολη και στο Νομαρχείο. Οι συσκέψεις είναι ταυτόχρονες σε διαφορετικές αίθουσες καθώς τα προβλήματα που χρίζουν λύσης είναι πολλαπλά και σε πολλούς τομείς όπως η αποκατάσταση ζημιών, η εκκίνηση της κρατικής αρωγής και η αγροτική οικονομία που θα παρουσιάσει προβλήματα σε επαγγελματίες τα ερχόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα των συνεπειών των πυρκαγιών.

Αναφορικά με τον Δήμο Σουφλίου, όπου ακόμα η πυρκαγιά κατακαίει το Δάσος της Δαδιάς η πρόταση του Δημάρχου Σουφλίου προς τα κυβερνητικά στελέχη είναι να γίνει ειδικό σχέδιο ενίσχυσης για το Σουφλί καθώς αντιμετωπίζει και ζήτημα με το δημογραφικό, ανέφερε μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εβροσκόπιο” ο αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης ο οποίος συμμετέχει επιτόπου σε συσκέψεις.


Ανταπόκριση του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ από τις παράλληλες συσκέψεις:

Επικεφαλής του υπουργικού κλιμακίου είναι ο υπουργός Επικράτειας Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Το υπουργικό κλιμάκιο συνοδεύουν επίσης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Κελέτση.

Μαζί τους είναι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Αυγούστου, 2023 11:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV