Συνεχίζεται και σήμερα η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Αυγούστου, 2023 11:48

Συνεχίζεται και σήμερα η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα μέτωπα σε Έβρο και Ροδόπη. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με 180 επιπλέον πυροσβέστες για τα πύρινα μέτωπα σε Έβρο και Ροδόπη.

Συνολικά επιχειρούν 474 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 100 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο μέτωπο που βρίσκεται βορειοδυτικά της περιοχής Κοτρωνιά Έβρου, ενώ στη Ροδόπη οι δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες να ανακόψουν το μέτωπο μεταξύ των περιοχών Κασσιτερά και Κίρκης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας έστησαν μία μεγάλη επιχείρηση στο μέτωπο που βρίσκεται βορειοδυτικά της περιοχής Κοτρωνιά, δημιουργώντας μία γραμμή άμυνας, ώστε να ανακοπεί η πορεία του μετώπου προκειμένου να μην περάσει στο μικρό πυρήνα της Δαδιάς,


«Προστατεύουμε τον πυρήνα της Δαδιάς. Έχουμε κάνει ένα οχυρό πάνω από την περιοχή της Κοτρωνιάς», ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Σχετικά με τα υπόλοιπα μέτωπα ο κ. Αρτοποιός εκτίμησε ότι θα κλείσουν σιγά σιγά τα μέτωπα και της Βοιωτίας και της Αττικής. «Υπάρχουν μικροεστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς και πάμε σε μία πολύ πιο βελτιωμένη εικόνα σε όλα αυτά τα μέτωπα», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τον οικισμό της Λευκίμμης που κινδύνευσε τις προηγούμενες ώρε, μιλώντας σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στο “Εβροσκόπιο” ο αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης ανέφερε πως η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, το πρωί πραγματοποιήθηκαν ρίψεις από εναέρια μέσα ενώ αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν μέτωπα περιμετρικά του οικισμού. Ο αντιδήμαρχος Τυχερού εξήγησε ότι η χθεσινή προσπάθεια να σωθεί ο οικισμός ήταν μεγάλη και σε αυτήν συνέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα μηχανήματα έργου και φυσικά κάτοικοι και εθελοντές.

Σημειώνεται ότι για σήμερα Δευτέρα παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Αυγούστου, 2023 11:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV