ΑΑΔΕ: Σε ψηφιακές εφαρμογές εντάχθηκαν τα Τελωνεία Καστανεών και Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Νοεμβρίου, 2023 17:05
Swiss Approval

ΑΑΔΕ: Σε ψηφιακές εφαρμογές εντάχθηκαν τα Τελωνεία Καστανεών και Ορεστιάδας

Στις ψηφιακές εφαρμογές για «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου» εντάχθηκαν εδώ και λίγες ημέρες τα Τελωνεία Καστανεών και Ορεστιάδας αλλά και η Χημική Υπηρεσία Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Νέες υπηρεσίες προστέθηκαν στις ψηφιακές πλατφόρμες της ΑΑΔΕ, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Από τις 2 Νοεμβρίου, άλλα 25 Τελωνεία και 19 Υπηρεσίες του Χημείου εντάχθηκαν στις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr).


Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» οι συναλλασσόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, αφού ταυτοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών TAXISnet, μπορούν να υποβάλουν αίτημα με δομημένο τρόπο προς την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία ή την Υπηρεσία του Χημείου, να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες διαδικασίες, να επισυνάπτουν τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και να παρακολουθούν την πορεία εξέλιξης του αιτήματος.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου», οι συναλλασσόμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ραντεβού για τις υποθέσεις που τους αφορούν, με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά και να ενημερώνονται για κάθε αλλαγή (π.χ. ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμός ραντεβού), στο e-mail και στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στην ενότητα «Μητρώο & Επικοινωνία» της ψηφιακής πύλης myAADE.

Μετά και τη σημερινή ένταξη των παραπάνω υπηρεσιών, οι εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου» υποδέχονται συνολικά 440 διαδικασίες, που εξυπηρετούνται από 187 υπηρεσίες της ΑΑΔΕ:

  • 261 διαδικασίες, που εξυπηρετούνται από 98 ΔΟΥ και το ΚΕΒΕΙΣ Αττικής,
  • 146 διαδικασίες, που εξυπηρετούνται από 69 Τελωνεία,
  • 33 διαδικασίες, που εξυπηρετούνται από 19 Χημικές Υπηρεσίες.

Τα 25 Τελωνεία και οι 19 Υπηρεσίες του Χημείου, όπου ενεργοποιούνται οι διαδικτυακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», αναφέρονται στους πίνακες που ακολουθούν:

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Νοεμβρίου, 2023 17:05

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV