Ορεστιάδα: η Κυκλοφοριακή Μελέτη είναι έτοιμη – Παρουσιάζεται την Τετάρτη

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 3 Οκτωβρίου, 2022 20:32

Ορεστιάδα: η Κυκλοφοριακή Μελέτη είναι έτοιμη – Παρουσιάζεται την Τετάρτη

Την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν οι πολίτες για την Κυκλοφοριακή Μελέτη που ολοκληρώθηκε πλέον για την πόλη της Ορεστιάδας, ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της προκαταρκτικής πρότασης που ειχε γίνει στις 18 Οκτωβρίου του 2021 (βλ. σχετικά: Παρουσιάστηκε η προκαταρκτική πρόταση της Κυκλοφοριακής Μελέτης Ορεστιάδας).

Άλλωστε η Ορεστιάδα είναι από τις πρώτες Ελληνικές πόλεις που ολοκλήρωσε γρήγορα το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και προχώρησε στην διενέργεια κυκλοφοριακής μελέτης από τον Ιανουάριο του 2021 (βλ. σχετικά: >>ΕΔΩ). Τότε ξεκίνησε μια σειρά από καταγραφές στο δίκτυο, και συγκεκριμένα:


Μετρήσεις φόρτου κυκλοφορίας με ειδικά μηχανήματα 24ωρης καταγραφής σε δρόμους της πόλης
• Μετρήσεις στρεφουσών κινήσεων σε 20 διασταυρώσεις της περιοχής
• Εκτενής απογραφή χαρακτηριστικών στάθμευσης στο κέντρο της πόλη (προσφερόμενες θέσεις, νόμιμη και παράνομη στάθμευση καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας
• Ειδικές έρευνες ερωτηματολογίων στον δρόμο και διαδικτυακά
• Απογραφές υποδομών κίνησης πεζών με έμφαση στην δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑμΕΑ

Όπως αναφέρει τώρα στην ανοιχτή πρόσκληση που απευθύνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας προς κάθε ενδιαφερόμενο:

Ο Δήμος Ορεστιάδας προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο στην ενημερωτική εκδήλωση «Παρουσίαση Κυκλοφοριακής Μελέτης Ορεστιάδας», την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ορεστιάδας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Ορμανλίδης Χρήστος


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 3 Οκτωβρίου, 2022 20:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV