Αλεξανδρούπολη: 22 μεσίτες από τις ΗΠΑ επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και το Επιμελητήριο

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 3 Οκτωβρίου, 2022 21:01

Αλεξανδρούπολη: 22 μεσίτες από τις ΗΠΑ επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και το Επιμελητήριο

Πολυάριθμη αποστολή με τη συμμετοχή 22 Αμερικανών επαγγελματιών του Real Estate, προερχόμενοι από την Πολιτεία των Ιλινόι των Η.Π.Α. επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3/10 για πρώτη φορά την περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Τους υποδέχτηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, ενώ στο Επιμελητήριο Έβρου οργανώθηκε εκδήλωση – παρουσίαση του επιχειρηματικού προφίλ και της επενδυτικής δυναμικής της περιοχής. Εκεί οι Αμερικανοί μεσίτες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και μεσίτες από την Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις του Έβρου, που προσκλήθηκαν από το Επιμελητήριο Έβρου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρός του Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Έβρου Χρήστος Γιορδαμλής.

Η αντιπροσωπεία θα παραμείνει στην Ελλάδα για οκτώ ημέρες και το ταξίδι τους που άρχισε από την Αλεξανδρούπολη περιλαμβάνει τους εξής σταθμούς: Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάργα, Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθο και Αθήνα. Αναλυτικά:


Στο Δημαρχείο

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε όλα εκείνα τα έργα υποδομών δημόσιου και ιδιωτικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλεξανδρούπολης που αποκαλύπτεται και αυτήν τη στιγμή τη φέρνουν στο προσκήνιο, ως σταυροδρόμι ενέργειας, εμπορίου και μεταφορών.
Παρουσίασε τα μεγάλα projects που ανοίγουν τον δρόμο για νέα επενδυτικά σχήματα στους τομείς των logistics, του εμπορίου, των μεταφορών, του τουρισμού και της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και οι άνθρωποί του, ευγενικοί, εργατικοί και ανοιχτόμυαλοι, εργάζονται και μάχονται καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο που θα συμβαδίζει με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν και υποδεχτούν τυχόν επενδύσεις που θα ακολουθούν αυτήν την κατεύθυνση.
Από την πλευρά τους οι Αμερικανοί δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη δυναμική και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Αλεξανδρούπολη και πολύ πρόθυμοι να εξετάσουν τις δυνατότητες και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η περιοχή μας, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο Επιμελητήριο

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Επιμελητήριο Έβρου για την επίσκεψη των Αμερικανών μεσιτών, αναφέρονται τα εξής:

“Από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε το ταξίδι στην «άγνωστη» Ελλάδα 22 μεσιτών και εκπροσώπων μεσιτικών γραφείων – μελών της Ένωσης Μεσιτών του Σικάγο των ΗΠΑ. Η αντιπροσωπεία που θα παραμείνει στην Ελλάδα για οκτώ ημέρες, βρέθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου και τα μέλη της παρακολουθήσαν εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις του επιχειρηματικού προφίλ και της επενδυτικής δυναμικής της περιοχής μας, ενώ είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και μεσίτες από την Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις του Έβρου, που προσκλήθηκαν από το Επιμελητήριο μας.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό το ενδιαφέρον των Αμερικανών μεσιτών για την περιοχή μας και όπως έχουμε υποχρέωση τους φέραμε σε επαφή με συναδέλφους τους από τον τόπο μας, ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω σχέσεις. Το αμερικανικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας είναι έκδηλο από καιρό, και πλέον, εφόσον το επιτρέπουν και οι υγειονομικές συνθήκες, βλέπουμε ότι γίνεται και πράξη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν σήμερα εδώ, ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή μας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είναι μέλη μίας από τις μεγαλύτερες Ενώσεις των ΗΠΑ με χιλιάδες μέλη. Συνεπώς, η διαφήμιση του Έβρου στο κομμάτι των real estate ευκαιριών είναι τεράστια και αναμένουμε σύντομα τη σύναψη συμφωνιών», σχολίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Οι Αμερικανοί μεσίτες, με τη συνέργεια της Ένωσης Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας ταξιδεύουν και γνωρίζουν την «άγνωστη Ελλάδα», δηλαδή τις περιοχές που δεν είναι και τόσο προβεβλημένες, αλλά παράλληλα αποτελούν land of opportunity, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ένωσης Νίκος Μανομενίδης.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης ήταν ήδη γνωστή στους Αμερικανούς μεσίτες και έχει κερδίσει έδαφος στις προτιμήσεις τους, λόγω της αμερικανικής παρουσίας στο Λιμάνι.

Η αντιπροσωπεία θα παραμείνει στην Ελλάδα για οκτώ ημέρες και το ταξίδι τους που άρχισε από την Αλεξανδρούπολη περιλαμβάνει τους εξής σταθμούς: Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάργα, Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθο και Αθήνα.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο Έβρου χαιρετισμούς και παρουσιάσεις έκαναν, εκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Έβρου, Χρήστος Γιορδαμλής”.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 3 Οκτωβρίου, 2022 21:01

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV