Επίσημο και οριστικό: ΔΕΝ θα λειτουργήσει Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο τη νέα χρονιά

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 15 Μαΐου, 2022 17:10

Επίσημο και οριστικό: ΔΕΝ θα λειτουργήσει Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο τη νέα χρονιά

Σίγουρο είναι πλέον πως το Διδυμότειχο δεν πρόκειται να αποτελέσει ούτε και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά την 5η έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αφού δημοσιεύθηκε πριν λίγη ώρα, σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου το πολυαναμενόμενο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) με τον “Καθορισμό αριθμού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023“. Στο ΦΕΚ και στο νέο ακαδημαϊκό χάρτη που διαμορφώνεται, δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι το Τμήμα Ψυχολογίας ΔΕΝ περιλαμβάνεται ούτε και για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά στις Σχολές του ΔΠΘ, ως εκ τούτου εμφανίζεται ρεαλιστικά πια άλλη μια χαμένη ευκαιρία για το Διδυμότειχο.

Παράλληλα επιβεβαιώνεται και το πρόσφατο δημοσίευμα του radioevros.gr βάσει του οποίου κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές του Διδυμοτείχου, προκλήθηκε η ανησυχία τους για το μέλλον του υπό ίδρυση ανακοινωθέντος Τμήματος Ψυχολογίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα όπως αποδεικνύεται. Τώρα τίθενται εκ νέου τα ερωτήματα περί ευθυνών, για ποιο λόγο όσα μέχρι πριν λίγο καιρό διαψεύδονταν από κάθε πλευρά περί μη ίδρυσης του Τμήματος Ψυχολογίας, πλέον πέφτουν στο κενό. Να θυμίσουμε και τις αποκλειστικές δηλώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στις 18/2 στο Ράδιο Έβρος, όταν σθεναρά υποστήριζε πως (βλ. ΕΔΩ) “ο προγραμματισμός για το Τμήμα Ψυχολογίας προχωράει κανονικά“, τονίζοντας χαρακτηριστικά να σημειώσουμε ειδικά πως “ο προγραμματισμός για το Τμήμα Ψυχολογίας – στο Διδυμότειχο – προχωράει κανονικά”. Χαρακτήριζε δε “ανυπόστατες” της πληροφορίες πως δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στα νέα Μηχανογραφικά το Τμήμα Ψυχολογίας. Αυτό φαίνεται πως καθησύχασε τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς – αδίκως όπως αποδεικνύεται τελικά – και εν τέλει, ποιο ή ποια είναι τα εμπόδια που προέκυψαν και σταμάτησε ο “κανονικός προγραμματισμός” για το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο;


Αντίθετα, όπως φαίνεται από τον πίνακα που ακολουθεί, το Τμήμα Νοσηλευτικής παραμένει, τουλάχιστον για μία ακόμη ακαδημαϊκή χρονιά, στο Διδυμότειχο, υπό το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), με ανώτατο όριο εισακτέων 128 άτομα, ενώ για τα δύο Τμήματα του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα, στο μεν Αγροτικής Ανάπτυξης προβλέπονται 200 άτομα, στο δε Δασολογίας & Διαχείρησης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων 180 άτομα, αν και αυτό δεν φαίνεται να λέει τίποτα επί της ουσίας, αφού το θέμα είναι πόσοι τελικά φοιτητές και φοιτήτριες θα έρθουν πραγματικά στην περιοχή, και όχι πόσοι ορίζονται αριθμητικά ως ανώτατο όριο.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 15 Μαΐου, 2022 17:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV