Α. Συρίγος στο Ράδιο Έβρος: Προχωράει κανονικά το Τμ. Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 18 Φεβρουαρίου, 2022 12:56

Α. Συρίγος στο Ράδιο Έβρος: Προχωράει κανονικά το Τμ. Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Με αποκλειστικές δηλώσεις του στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος δίνει ένα τέλος στην ανησυχία που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα μετά το επίμαχο δημοσίευμα σχετικά με το νέο Μηχανογραφικό του 2022. Υπενθυμίζεται πως το σχετικό δημοσίευμα του esos.gr ανέφερε συγκεκριμένα πως “Το νέο Μηχανογραφικό δεν θα περιλαμβάνει αλλαγές στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του νέου ακαδημαϊκού χάρτη (συγχωνεύσεις τμημάτων, ίδρυση νέων τμημάτων κλπ)”, γεγονός που σήμανε “συναγερμό” στο Διδυμότειχο και την τοπική κοινωνία γενικότερα, αφού συμπερασματικά δεν περιλαμβάνεται ούτε το Τμήμα Ψυχολογίας που αναμένεται να ιδρυθεί για να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2022. Αυτός ο προβληματισμός και η ανησυχία εκφράστηκαν και στο δημοσίευμα που ακολούθησε στο radioevros.gr κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους εμπλεκόμενους.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Συρίγο ο οποίος – παρότι δεν κατάφερε να δηλώσει στον αέρα της εκπομπής τη δυσαρέσκειά του για τις συγκεκριμένες πληροφορίες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του την ίδια ώρα στη Βουλή – τόνισε όμως κατόπιν πως όσα δημοσιεύθηκαν δεν ισχύουν. “Ανυπόστατες” χαρακτήρισε τις πληροφορίες. Επισήμανε πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να ισχύει, καθώς ακόμα βρισκόμαστε στα μέσα του Φεβρουαρίου ενώ υπάρχουν ακόμα πολλά ανοιχτά θέματα με διάφορες συγχωνεύσεις υπαρχόντων και ιδρύσεις νέων Τμημάτων, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν έως τον Ιούνιο που θα προκύψει το τελικό Μηχανογραφικό.


Υποστήριξε δε σθεναρά πως “ο προγραμματισμός για το Τμήμα Ψυχολογίας προχωράει κανονικά“, τονίζοντας χαρακτηριστικά να σημειωθεί ειδικά πως “ο προγραμματισμός για το Τμήμα Ψυχολογίας – στο Διδυμότειχο – προχωράει κανονικά”, προς αποφυγή άλλων ερμηνειών και παρεξηγήσεων.

Οι δηλώσεις του κ. Συρίγου αποτελούν μια ανακουφιστική εξέλιξη για το υπό ίδρυση Τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο, ενώ οι εργασίες για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων προκειμένου να ενταχθεί στο νέο Μηχανογραφικό και να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον προσεχή Σεπτέμβριο συνεχίζονται.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 18 Φεβρουαρίου, 2022 12:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV