Τίτλοι τέλους για την Ψυχολογία στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Σταύρος Παπαδόπουλος 8 Μαΐου, 2022 10:53

Τίτλοι τέλους για την Ψυχολογία στο Διδυμότειχο

Τμήμα Ψυχολογίας δεν θα λειτουργήσει στο Διδυμότειχο. Ίσως θα λειτουργήσει του χρόνου, ίσως και ποτέ. Με άλλη κυβέρνηση, άλλους βουλευτές, άλλο πρυτανικό συμβούλιο και άλλους καθήμενους στις καρέκλες του δημοτικού συμβουλίου. Οι παρόντες, είχαν την ευκαιρία και την κλώτσησαν. Στις καλένδες.

Tην ερχόμενη εβδομάδα, (σύμφωνα με πληροφορίες Τετάρτη ή Πέμπτη) αναμένεται να ανακοινωθεί ο φετινός αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια της χώρας, ο οποίος  θα είναι στο ίδιο επίπεδο περίπου με τον περσινό. Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα παρά τις υποσχέσεις και επιβεβαιώσεις, δεν υπήρξε Νόμος, ή Τροπολογία, ή Προεδρικό Διάταγμα, που αφορά στην ίδρυση νέου τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, προφανώς στον πίνακα των εισακτέων ανά σχολή, δεν θα αναφέρεται το Διδυμότειχο. Η μάλλον η πόλη θα αναφέρεται, αλλά μόνο στο τμήμα Νοσηλευτικής.

Το δεύτερο δεδομένο, είναι η… αφωνία των απανταχού «αγωνιστών» «για την παραμονή της Νοσηλευτικής». Καθώς, και η γιαγιά στη Σιταριά αντιλαμβάνεται πως σε αυτή την πολιτική – προεκλογική συγκυρία κανείς υπουργός δε μεταφέρει πανεπιστημιακά τμήματα. Και δε χρειαζόταν καμιά κινητοποίηση και κανένας αγώνας για αυτό. Αποδεικνύεται πως ο αγώνας και η κοινή προσπάθεια έπρεπε να στραφεί προς την ίδρυση δύο τμημάτων Ψυχολογίας και Λογοθεραπείας και όχι προς τη «διασωληνωμένη» Νοσηλευτική.

 Στο δίλημμα «τώρα ή ποτέ»,  εμείς διαλέξαμε το
ποτέ… 

Τρίτο δεδομένο είναι ότι όσοι περισσότεροι από πέρσι και να είναι οι εισακτέοι στη νοσηλευτική, οι φοιτητές που θα έρθουν στο Διδυμότειχο, θα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Κι αυτοί θα φύγουν από τις πρώτες εβδομάδες.

Σε λίγες ημέρες, ο αρμόδιος Υπουργός θα εξηγήσει στον δήμαρχο πως δεν είναι δυνατή η λειτουργία του τμήματος Ψυχολογίας φέτος τον Σεπτέμβριο. Πολύ πιθανόν ήδη, να του το έχει πει. Καθώς είναι γνωστό ότι μιλάνε συχνά.

Και θα υποσχεθεί κάτι για του χρόνου με βεβαιότητα, ό,τι ακριβώς θέλει να ακούσει ο δήμαρχος, για να το μεταφέρει (με βεβαιότητα) στα τοπικά ΜΜΕ.

Δε φταίει ο Συρίγος, ούτε ο προκάτοχός του, ο Διγαλάκης. Και οι δυό συντάχθηκαν με τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ από την άλλη όχθη, οι «ομόφωνες» Διμοτχιανές αποφάσεις, ούτε λίγο ούτε πολύ, έριχναν αφορισμούς στην ηγεσία του.

Τώρα όμως, οι απανταχού αγωνιστές, από τους γονείς του 3ουΔημοτικού Σχολείου μέχρι τους βουλευτές, τους… εκατόν τόσους φορείς και συλλόγους και το δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να κοιταχτούν και να αιτιολογήσουν, (με ονόματα), γιατί συνεχίζεται ο κατήφορος της εγκατάλειψης στο Διδυμότειχο.

ΥΣ: Πεθαίνει τελευταία η ελπίδα ότι στις δυο – τρεις μέρες που απομένουν μέχρι την ανάρτηση των πινάκων εισακτέων, θα γίνει το θαύμα (δια Νόμου, ή δια εξαγγελίας), της ίδρυσης του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.


Συντάκτης Σταύρος Παπαδόπουλος 8 Μαΐου, 2022 10:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV