“Μαύρισε” η Βασ. Κωνσταντίνου – Όλα έτοιμα για την πρώτη ασφαλτόστρωση μετά από δεκαετίες φθοράς και ταλαιπωρίας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Μαΐου, 2023 17:29

“Μαύρισε” η Βασ. Κωνσταντίνου – Όλα έτοιμα για την πρώτη ασφαλτόστρωση μετά από δεκαετίες φθοράς και ταλαιπωρίας

Εννιά μέρες μετά την έναρξη των εργασιών στο ένα ρεύμα της κεντρικής λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου στην Ορεστιάδα, φαίνεται πως όλα έχουν μπει πια στην τελική ευθεία για την πρώτη στρώση ασφάλτου. Ιστορική στιγμή αυτή, καθώς πρόκειται για ένα έργο ύψιστης αξίας και χρησιμότητας για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Είναι δεδομένο πως οι διαρκείς φθορές από υπόγειες εγκαταστάσεις που απαιτούσαν εκσκαφές στους δρόμους αλλά και η πολυχρησία του πιο πολυσύχναστου δρόμου της Ορεστιάδας, δημιουργούσε για χρόνια προβλήματα στην κυκλοφορία, ταλαιπωρία στους οδηγούς και ζημιές στα οχήματά τους.

Μπορώ να πω ότι το έργο υλοποιείται τάχιστα και κυρίως με τεχνική συνέπεια, με σκοπό τη λιγότερη δυνατή όχληση“, δήλωσε στο Ράδιο Έβρος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ορεστιάδας Αρχοντής Αρχοντίδης. “Παρά την αστάθεια του καιρού και τις βροχοπτώσεις, μα κυρίως παρά τις συνεχείς τροποποιήσεις του προγραμματισμού των εργασιών, καθώς κατά την εξέλιξη των εκσκαφών παρουσιάζονται διαφορά ευρήματα – από τσιμεντοστρώσεις παλαιότερων ετών, θεμέλια παλαιού υδραγωγείου, αρκετά μέτρα από τοιχία εγκιβωτισμού σε βάθος 35 εκατοστών από το αρχικό οδόστρωμα, οπτικές ίνες σε απρόβλεπτη επιφάνεια κλπ – οι εργασίες για την ολοκλήρωση της παρούσας φάσης είναι εντός του χρονοδιαγράμματος και των στόχων που είχαμε θέσει από την αρχή“, σημείωσε.


Προγραμματίζεται δε, σχετικά με όσα ευρήματα θεωρούνται σημαντικά ιστορικά στοιχεία της πόλης, επ’ αφορμή και του φετινού εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, όταν ολοκληρωθεί το έργο να τοποθετηθούν στυλίσκοι ενημέρωσης στη νησίδα ή στο πεζοδρόμιο. Εκεί, σκανάροντας συγκεκριμένο QR code, οι ενδιαφερόμενοι θα κατευθύνονται σε ανάλογη ιστοσελίδα με όλες τις σχετικές πληροφορίες για την τοποθεσία και το εύρημα (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το παλιό υδραγωγείο το οποίο υπήρξε εμβληματικό κτίριο στις πρώτες δεκαετίες από την ίδρυση της Ορεστιάδας).

Σύμφωνα, πάντως, με τη μέχρι τώρα εξέλιξη του έργου, φαίνεται πως αν δεν προκύψει κάτι σημαντικό και απρόβλεπτο, μπορεί το έργο να ολοκληρωθεί και συντομότερα απ’ ό,τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα. “Μπορεί να είναι και πιο σύντομη η ολοκλήρωση αλλά αυτό με κάθε επιφύλαξη“, ανέφερε ο κ. Αρχοντίδης.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Μαΐου, 2023 17:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV