Ασφαλτοστρώσεις από τη Δευτέρα στην Ορεστιάδα – Β. Μαυρίδης: “Ευχαριστώ για την υπομονή· δείξτε λίγη ακόμα”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 13 Μαΐου, 2023 19:49

Ασφαλτοστρώσεις από τη Δευτέρα στην Ορεστιάδα – Β. Μαυρίδης: “Ευχαριστώ για την υπομονή· δείξτε λίγη ακόμα”

Όπως ανακοίνωσε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στα social media ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, καθώς και με φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες που δημοσίευσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αρχοντής Αρχοντίδης, τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Μαΐου 2023 ξεκινάει το έργο των ασφαλτοστρώσεων στο κέντρο της Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα, το πρώτο στάδιο αποκατάστασης του φθαρμένου και επικίνδυνου, σε πολλά σημεία, οδοστρώματος της πόλης θα ξεκινήσει από την κεντρική λεωφόρο επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου, και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα επικρατούν στο κέντρο της πόλης, σημειώνεται πως – όπως φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα που ακολουθεί – το ένα ρεύμα της Βασιλέως Κωνσταντίνου θα είναι κλειστό, δηλαδή η πλευρά που κατευθύνεται από την Πλατεία Δασίου έως τη Ζαρίφη, ενώ το άλλο ρεύμα, από Ζαρίφη έως Πλατεία Δασίου θα λάβει χρήση διπλής κατεύθυνσης, επομένως και θα απαγορεύεται η στάθμευση για να μπορεί να διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία. Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν και στις κάθετες οδούς που θα οδηγούν σε αδιέξοδο, στο κλειστό ρεύμα της Βασ. Κωνσταντίνου. Αυτό θα ισχύει μέχρι το πέρας των εργασιών στο συγκεκριμένο ρεύμα, το οποίο χρονικά προσδιορίζεται σε 15 ημέρες περίπου.

Swiss Approval

Με την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης στο ένα ρεύμα, τα ίδια θα εφαρμοστούν και στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας με την αντίστροφη κατεύθυνση για άλλες 15 ημέρες. Συνεπώς συνολικά αναμένεται το έργο της ασφαλτόστρωσης στη Βασιλέως Κωνσταντίνου να αποπερατωθεί έως τα μέσα ή προς τα τέλη Ιουνίου.

______________

Το μήνυμα του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη προς τους πολίτες:

______________

Το μήνυμα του αντιδημάρχου Αρχοντή Αρχοντίδη:

Έναρξη εργασιών ασφαλτόστρωσης κεντρικών οδών απο την Δευτέρα, 15 Μαΐου.
Η ασφαλτόστρωση που θα ξεκινήσει επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου θα υλοποιηθεί σε 2 φάσεις με την 1η φάση να εφαρμόζεται από τις πρώτες πρωινές της Δευτέρας 15/5/23.
1η φάση: από Κωσταντινουπόλεως έως Ζαρίφη.
– για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες – περίπου 15 μέρες – ο δρόμος θα είναι κλειστός βάσει ΦΕΚ της Κυκλοφοριακής Μελέτης του έργου.
– η κάθοδος της Βασιλέως Κωνσταντίνου (από Ζαρίφη προς Κωσταντινουπόλεως) μετατρέπεται σε διπλής κυκλοφορίας για την εξυπηρέτηση των οχημάτων με απαγόρευση παρκαρίσματος.
Παρακαλούμε πολύ για την απαραίτητη προσοχή και τήρηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης άμεσα, χωρίς συμφόρηση και κυρίως με την μικρότερη δυνατή όχληση.
Ευχαριστούμε πολύ (για ακόμα μια φορά) για την υπομονή σας…


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 13 Μαΐου, 2023 19:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV