Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρχεται αύριο στον Έβρο για την ΤΑΜΣ “Αίσιος Οιωνός 2023”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Νοεμβρίου, 2023 14:35

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρχεται αύριο στον Έβρο για την ΤΑΜΣ “Αίσιος Οιωνός 2023”

Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο η τελική φάση της άσκησης της Στρατιωτικής Άσκησης “Αίσιος Οιωνός 2023”.

Η τελική φάση της Άσκησης θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο Βολών “Ψηλού Στάλου” κοντά στο χωριό Λάβαρα οπότε η κ. Σακελλαροπούλου θα βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου χωρίς να έχει προς το παρόν γνωστοποιηθεί αν θα έχει συναντήσεις ή επισκέψεις στην περιοχή εκτός της παρουσίας της στην ΤΑΜΣ “Αίσιος Οιωνός 2023”.

Ακόμη αναμένεται να βρεθούν στην περιοχή και να παρευρεθούν στην τελική φάση της ΤΑΜΣ “Αίσιος Οιωνός 2023″στελέχη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στελέχη της κυβέρνησης, βουλευτές αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Η τελική φάση της άσκησης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00. Στην άσκηση θα συμμετέχουν Μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού στις επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ – 23» θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της τελικής φάσης της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23» και επαναπρογραμματίστηκε για τον Νοέμβριο “αφού ελήφθη υπόψη σχετική προειδοποίηση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (κατόπιν σχετικής εισήγησης του Πυροσβεστικού Σώματος) ότι εγκυμονούνται κίνδυνοι προκλήσεως πυρκαγιάς, εξ αιτίας των πραγματικών πυρών που θα χρησιμοποιηθούν κατά την εκτέλεση της ασκήσεως, λόγω των καιρικών συνθηκών που εξακολουθούν να επικρατούν στην περιοχή επί αρκετούς μήνες (υψηλές τιμές θερμοκρασίας, χαμηλές τιμές σχετικής υγρασίας και παρατεταμένη απουσία βροχοπτώσεων)“, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Νοεμβρίου, 2023 14:35

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV