Έβρος: Πώς και πού μπορείτε να βοηθήσετε τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Φεβρουαρίου, 2023 10:16

Έβρος: Πώς και πού μπορείτε να βοηθήσετε τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Δείτε ανά περιοχή σε ποια σημεία στον Έβρο και από ποιους φορείς συγκεντρώνεται βοήθεια και με ποιον τρόπο για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας αλλά και πως μπορείτε να συνδράμετε:

Ορεστιάδα

 • Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας από το Δήμο Ορεστιάδας

Ο Δήμος Ορεστιάδας συμπαρίσταται στους ανθρώπους της Τουρκίας και της Συρίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και ξεκινά τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα θα συγκεντρωθούν τα παρακάτω είδη:


 • Ιατροφαρμακευτικό υλικό ( παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.α.)
 • Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
 • Χειμερινά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
 • Κουβέρτες, παπλώματα
 • Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
 • Γαλατά και τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, δημητριακά κ.α.)
 • Είδη ατομικής υγιεινής

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Καταστήματος Ορεστιάδας κατά τις ώρες 9.00-15.00, έως την Παρασκευή 10/2.

Διδυμότειχο

 • Δήμος Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα Διδυμοτείχου αποΔΙΔω συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης
  Ο Δήμος Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα Διδυμοτείχου αποΔΙΔω ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέκονται δίπλα στους συνανθρώπους μας από Τουρκία και Συρία , οι οποίοι βιώνουν μια πρωτόγνωρη για τα χρονικά κατάσταση λόγω των καταστροφικών σεισμών. Επομένως καλούν όλο τον κόσμο της τοπικής κοινωνίας να συνεισφέρει στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10/2  από της 7:00 πμ ‘έως της 15:00 μμ και συγκεκριμένα στο ισόγειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 25533 50602-603.

Προτεινόμενα είδη :

· Μάσκες , αντισηπτικά, γάντια
·Χειμερινά ρούχα για ενήλικες και παιδιά
·Ιατροφαρμακευτικο υλικό ( παυσίπονα , γάζες , φυσιολογικοί όροι , αντιφλεγμονώδη κ.α)
·Παπλώματα , κουβέρτες
·Βρεφικές τροφές , παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
·Γάλατα μακράς διαρκείας
·Κονσέρβες , δημητριακά κ.α
·Είδη ατομικής υγιεινής

Αλεξανδρούπολη

 • Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία

Συγκλονισμένοι από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που χτύπησαν την Τουρκία και τη Συρία, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τις απώλειες ζωών μα και την ανησυχία μας για όσους έχουν εγκλωβιστεί. 
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πληγέντες και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τις προσπάθειες προς ανακούφισή τους. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προετοιμάζει ήδη την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.
Τα είδη που συλλέγονται είναι τα εξής:

 • Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
 • Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
 • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα
 • Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
 • Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
 • Είδη ατομικής υγιεινής

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιείται καθημερινά στο ισόγειο του Δημαρχείου και στο Πολυκοινωνικό έως και την Παρασκευή 10.02.2023, ώρες 9.00 π.μ.-2.00 μ.μ.
Πληροφορίες: Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης, 25513 50001 και 6948484668


 • Σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολη το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης συγκεντρώνουν άμεσα είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του σεισμού της Τουρκίας και της Συρίας.

  -Σημεία συγκέντρωσης ειδών:
  –Παραλία Αλεξανδρούπολης – 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων  Κυριακή 11πμ – 1μμ
  –Γεωργίου Καρτάλη 8 & Μαρωνείας – 2ο Σύστημα Προσκόπων  Τετάρτη 7.30μμ – 9.30μμ και Κυριακή 11πμ – 1μμ
  Τα είδη που συλλέγονται είναι τα εξής:
  -Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
  -Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
  -Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα
  -Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
  -Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
  -Είδη ατομικής υγιεινής

 • Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας από τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης

  Αγαπητές/οί,
  Έχουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε ότι το εντευκτήριο του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξ/πολης 14ης Μαίου 78 ,θα είναι ανοικτό για να παραλαμβάνει όσα θέλετε με άγάπη νά προσφέρετε για τους Τούρκους και Σύριους σεισμοπαθείς ,από αύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα , άπό τίς 10πμ έως 13μμ πρωί καί 18μμ-20μμ το απόγευμα !!!
  Μάς ενημέρωσαν ότι χρειάζονται :Κουβέρτες,τρόφιμα που δέν χρειάζονται ψυγείο ( μακαρόνια ,κονσέρβες κλπ),είδη προσωπικής υγιεινής και χώρου ,μάσκες , αντισηπτικά και κάποια κοινά φάρμακα που όλοι πρέπει να έχουμε στα φαρμακεία μας!!
  Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!!!!!

 • Επαγγελματικά Σωματεία: Αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας – Συγκέντρωση υίκά πρ’ωτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Έβρου
  Τα σωματεία :Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων ‘’Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’, Ιδ. Εκπαιδευτικών, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Συνταξιούχων ΙΚΑ καλούμε τους εργαζομένους, τους νέους, τα σωματεία και τους συλλόγους, όλο το λαό της περιοχής να εκφράσουμε την Αλληλεγγύη μας στους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.
  Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Κανείς μόνος!
  Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία. Συγκεκριμένα:
  • Κουβέρτες
  • Γάλα σε σκόνη
  • Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες
  • Απορρυπαντικά ρούχων
  • Ορούς
  • Γάζες
  • Χανζαπλαστ
  • Είδη ατομικής υγιεινής
  • Σημείο και ώρες παράδοσης υλικών

   Ισόγειο Εργατικού Κέντρου Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 372)
   Τετάρτη 8/2/2023 5μμ-8μμ
   Παρασκευή 10/02/2023 5μμ-8μμ

Σε όλη την Θράκη

 • Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας από τους Μητροπολίτες της Θράκης

Έκκληση για άμεση συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων προκειμένου να σταλούν στους πληγέντες της Τουρκία, απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης. “Να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, που ζουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητος“, επισημαίνουν, διότι “η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει“.

Κάνουμε έκκληση και ζητούμε την αρωγή όσων χριστιανών μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένων νερών και φαρμάκων, τα οποία θα στείλουμε στις πληγείσες περιοχές για την ανακούφιση των αναγκών των εμπερίστατων συνανθρώπων μας από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία
Η συγκέντρωση των υλικών  θα πραγματοποιείται καθημερινά από σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρες 09:00 -13:00 στα Γραφεία των Ιερών Μητροπόλεών μας, στο Διδυμότειχο, στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή.

Δείτε αναλυτικά και ΕΔΩ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που γνωστοποίησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εβροσκόπιο” η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας επεκτείνεται και χρονικά: την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου θα γνωστοποιηθεί και στους πιστούς πως θα υπάρχουν καλάθια συγκέντρωσης αγαθών σε κάθε ενορία έτσι ώστε μέχρι και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και σε κάθε περιοχή της Θράκης να μπορούν οι πιστοί να προσφέρουν υλική συνδρομή.
Δείτε αναλυτικά και ΕΔΩ

Σε όλη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

 • Η Περιφέρεια ΑΜΘ στο πλευρό των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας
  Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς επίσης η έκδοση σχετικού ψηφίσματος, εισάγονται για έγκριση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, έτσι ώστε οι απαραίτητες διαδικασίες να κινηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
  Για το θέμα ο κ. Μέτιος ανέφερε μεταξύ άλλων:
  «Το μέγεθος της καταστροφής που επέφεραν οι πρόσφατοι σεισμοί της Τουρκίας μας συγκλόνισε όλους και έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. […]
  Όσοι πολίτες και επιχειρήσεις το επιθυμούν, μπορούν να ξεκινήσουν από το πρωί της Τετάρτης να φέρνουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάζες, επιδέσμους, βρεφικές πάνες, σκούφους, γάντια, ζεστά ρούχα, κουβέρτες, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων.»

Δείτε αναλυτικά και ΕΔΩ

Σε όλη την Ελλάδα

 • Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνει κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχουν  προκαλέσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την νοτιοανατολική Τουρκία και την Συρία προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων πολιτών και αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για συγκέντρωση  οικονομικής βοήθειας προς ενίσχυσή τους.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ενισχύσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος για να συνδράμει τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ,  σε συνεννόηση με την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο, απευθύνει έκκληση σε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά, να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: 

Τράπεζα: EUROBANK

Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

Ένδειξη: «Σεισμός»

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 36 09 825  και 210 36 11 425


Το παρόν άρθρο θα ενημερώνεται διαρκώς


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Φεβρουαρίου, 2023 10:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV