Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας από τους Μητροπολίτες της Θράκης: “Η αγάπη σύνορα δεν γνωρίζει”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 6 Φεβρουαρίου, 2023 18:10
Swiss Approval

Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας από τους Μητροπολίτες της Θράκης: “Η αγάπη σύνορα δεν γνωρίζει”

Έκκληση για άμεση συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων προκειμένου να σταλούν στους πληγέντες της Τουρκία, απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης. “Να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, που ζουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητος“, επισημαίνουν, διότι “η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει“.

Οι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης ΑΝΘΙΜΟΣ, Ξάνθης & Περιθεωρίου ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ και Μαρωνείας & Κομοτηνής ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, αναφέρουν τα εξής:


Οι υπογράφοντες τέσσερεις Μητροπολίτες της Θράκης, απευθύνουμε έκκληση στους Χριστιανούς των Επαρχιών μας και σας καλούμε να εκδηλώσετε το Ευαγγελικό μας καθήκον και την ενεργή συμπαράστασή μας στους πληγέντες συνανθρώπους μας από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και την ανατολική Συρία.

Κατ’ αρχάς παρακαλούμε να εντείνετε τις προσευχές σας στον Θεό, ώστε να ανακουφίσει τον πόνο των πληγέντων από την απώλεια των συγγενών τους.

Στη συνέχεια, επειδή η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει, να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, που ζουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητος.

Κάνουμε έκκληση και ζητούμε την αρωγή όσων χριστιανών μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένων νερών και φαρμάκων, τα οποία θα στείλουμε στις πληγείσες περιοχές για την ανακούφιση των αναγκών των εμπερίστατων συνανθρώπων μας από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Η συγκέντρωση των υλικών  θα πραγματοποιείται καθημερινά από σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρες 09:00 -13:00 στα Γραφεία των Ιερών Μητροπόλεών μας, στο Διδυμότειχο, στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή.

  • Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που γνωστοποίησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εβροσκόπιο”, η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας επεκτείνεται και χρονικά: από την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου θα υπάρχουν καλάθια συγκέντρωσης αγαθών σε κάθε ενορία έτσι ώστε μέχρι και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, και σε κάθε περιοχή της Θράκης, να μπορούν οι πιστοί να προσφέρουν υλική συνδρομή.

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 6 Φεβρουαρίου, 2023 18:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV