Επίσκεψη Γιατρομανωλάκη στον Έβρο – Την έναρξη Δομής Κατάρτισης Χειροτεχνίας παρουσιάζει στο Σουφλί

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 14 Μαΐου, 2023 13:01

Επίσκεψη Γιατρομανωλάκη στον Έβρο – Την έναρξη Δομής Κατάρτισης Χειροτεχνίας παρουσιάζει στο Σουφλί

Δεν είναι μια εθιμοτυπική επίσκεψη αυτή. Είναι μια επίσκεψη εργασίας και συνεργασίας“, είχε δηλώσει εν είδει υπόσχεσης ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης το Φεβρουάριο του 2022 στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή “Εβροσκόπιο“, λίγο πριν επισκεφθεί για πρώτη φορά τον Έβρο (βλ. σχετικά: Ν. Γιατρομανωλάκης: Δεν είναι εθιμοτυπική η επίσκεψη – Είναι η αρχή μιας συνεργασίας). Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο Υφυπουργός Πολιτισμού – αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού – επιστρέφει στον Έβρο για να παρουσιάσει ένα μέρος από τους καρπούς εκείνης της επίσκεψης και ειδικότερα τη δράση “Αναβίωση της Ελληνικής Χειροτεχνίας – Δομές Κατάρτισης“.

Συγκεκριμένα, η παρουσίαση θα γίνει στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε στο Σουφλί, την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαΐου και ώρα 12:30 μ.μ. και η δράση περιλαμβάνεται στο “Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0”. Ουσιαστικά πρόκειται να λειτουργήσει στο Σουφλί δομή κατάρτισης χειροτεχνίας, και η επίσημη πρώτη παρουσίαση αυτής θα γίνει από τον κ. Γιατρομανωλάκη “παρουσία του Δήμαρχου Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκου“, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.


Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, ο κ. Γιατρομανωλάκης προγραμμάτισε άλλες δύο επισκέψεις την ίδια μέρα (Τρίτη 16.05) στους Δήμους Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης:

  • 17:00 – Επίσκεψη στο Πολύκεντρο Σοφικού, χώρο στον οποίο θα λειτουργήσει δομή κατάρτισης χειροτεχνίας και θα έχει συνάντηση με υφάντρες της περιοχής παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και της κας Αγγελικής Γιαννακίδου
  • 19:30 – Επίσκεψη στον Σύλλογο καρκινοπαθών & φίλων Ν.Εβρου «ΣυνεχίΖΩ» παρουσία της προέδρου του συλλόγου κας Αναστασίας Σπυρίδου και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Γιάννη Ζαμπούκη

Για δεύτερη φορά εξαιρείται ο Δήμος Ορεστιάδας

Συμπερασματικά, κατά την παρουσία του στο νομό ο κ. Γιατρομανωλάκης θα συναντηθεί με τρεις δημάρχους του Έβρου σε αντίστοιχες δράσεις ανά Δήμο, επομένως εντύπωση προκαλεί η για δεύτερη φορά εξαίρεση του Δήμου Ορεστιάδας από το πρόγραμμα επισκέψεων του Υφυπουργού Πολιτισμού. Εξαιρείται μια περιοχή η οποία στο Σύγχρονο Πολιτισμό έχει πολλά να επιδείξει και να προσφέρει. Υπενθυμίζεται δε πως η έδρα του Δήμου, η Ορεστιάδα είναι η νεώτερη πόλη του σύγχρονου ελληνικού κράτους και γιορτάζει φέτος με σειρά εκδηλώσεων τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Αν και “δεν έχει εξαιρεθεί η Ορεστιάδα. Ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι πως κάποια στιγμή θα καταφέρω να φτάσω και μέχρι την Ορεστιάδα“, είχε απαντήσει την προηγούμενη φορά όταν ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Εβροσκόπιο. Φαίνεται όμως πως ούτε κι αυτή τη φορά “θα καταφέρει να φτάσει και μέχρι την Ορεστιάδα”, όπως ο ίδιος είχε αναφέρει ως “δέσμευση”, εκτός αν μας διαψεύσει και την συμπεριλάβει στο περιθώριο του επίσημου προγράμματος που έχει ανακοινώσει.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 14 Μαΐου, 2023 13:01

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV