Έως την Τρίτη η 19η Διεθνής Εμπορική Έκθεση alexpo2023 με πάνω από 120 εκθέτες – Λαμπερά εγκαίνια – Μεγάλη η συμμετοχή

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 14 Μαΐου, 2023 12:20

Έως την Τρίτη η 19η Διεθνής Εμπορική Έκθεση alexpo2023 με πάνω από 120 εκθέτες – Λαμπερά εγκαίνια – Μεγάλη η συμμετοχή

Με περισσότερους από 120 εκθέτες/τριες από όλο τον Έβρο εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12/05 η 19η Διεθνής Εμπορική Έκθεση alexpo2023 στο χώρο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Η τελετή των εγκαινίων έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο της Έκθεσης και με πλήρη εκπροσώπηση από την πολιτική, αυτοδιοικητική και στρατιωτική ηγεσία και την επιχειρηματική κοινότητα του Έβρου. Παράλληλα στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν πρόεδροι Επιμελητηρίων από διάφορα σημεία της Ελλάδας, η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και ο Πρόεδρος της κος Ιωάννης Μασούτης. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε την εξελικτική πορεία της Έκθεσης από τη γέννησή της (1992) μέχρι σήμερα, αλλά και το γεγονός της επανόδου μετά την 5ετή παύση λόγω της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού. Ο κος Άνθιμος, δανειζόμενος και μία ρήση του Αβραάμ Λινκολν σημείωσε ότι «σύνορα που τα περνούν εμπορεύματα, δεν τα περνούν ποτέ στρατιώτες» υπογραμμίζοντας τη σημασία της διοργάνωσης.


Ο κος Μασούτης στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την βεβαιότητα του για την επιτυχία της 19ης Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης alexpo 2023, επιβεβαιώνοντας τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στο Επιμελητήριο Έβρου και τους ανθρώπους του.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κος Χριστόδουλος Τοψίδης αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους/ες στην τελετή, τους εκθέτες/τριες και όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος του Επιμελητηρίου παραμένει πάντα η επίτευξη ίδιου ρυθμού ανάπτυξης για όλο τον Έβρο και ανέφερε το περίγραμμα του διεκδικητικού πλαισίου του Επιμελητηρίου:

«Περισσότερες και αρτιότερες δομές και υποδομές άμεσης ή έμμεσης στήριξης της επιχειρηματικότητας

Χερσαίο μεταφορικό ισοδύναμο που να περιλαμβάνει και τις οδικές μεταφορές

Σιδηροδρομικά δίκτυα εναρμονισμένα στις ευρωπαϊκές επιταγές και ικανά να εξυπηρετήσουν μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων εντός και εκτός συνόρων

Φορολογικά ή άλλα κίνητρα που να εξυπηρετούν τον ανταγωνισμό που υφίστανται οι επιχειρήσεις μας από τις ομοειδείς των όμορων χωρών

Οικονομικά κίνητρα που να ευνοούν την δημιουργία νέων επιχειρήσεων ή την ανάπτυξη των υφιστάμενων με απώτερο στόχο την αύξηση των θέσεων εργασίας και εν τέλει του τοπικού ΑΕΠ», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του εξήγησε ότι η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για την διεξαγωγή της φετινής alexpo έγινε αφενός για να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα (λόγω μείωσης κατανάλωσης ενέργειας), αλλά και για να συμμετέχει και το Επιμελητήριο Έβρου από τη δική του σκοπιά στις γιορτές για τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης.

Από το βήμα των εγκαινίων, χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γιώργος Καββαθάς.

Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά η alexpo2023 απολαμβάνει την αιγίδα της ΔΕΘ Helexpo, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας παρέστη στην τελετή των εγκαινίων και απηύθυνε τον δικό του χαιρετισμό υπογραμμίζοντας την διάθεση της Helexpo να συνδράμει στην ένταξη της Έκθεσης στα διεθνή δίκτυα.

Τέλος, το λόγο πήραν και οι εκπρόσωποι των τριών χρυσών χορηγών της alexpo2023, ήτοι: ο διευθύνων σύμβουλος της Gastrade Κωστής Σιφναίος, που μαζί με την Πρόεδρο της Gastrade Ελμίνα Κοπελούζου ταξίδεψαν στην Αλεξανδρούπολη για να παραστούν στην τελετή, ο ιδρυτής της Dasteri AE και επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Νίκος Δαστερίδης και ο Νίκος Πανταζής από το πρότυπο διαγνωστικό εργαστήριο «Δημόκριτος».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου και τον περίπατο των προσκεκλημένων σε αυτόν.

Μετά το πέρας της τελετής τόσο οι προσκεκλημένοι/ες όσο και οι εκθέτες/τριες παρέστησαν σε δεξίωση που δόθηκε προς τιμήν τους στην ιστορική αποθήκη του Τελωνείου Αλεξανδρούπολης που παραχωρήθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 14 Μαΐου, 2023 12:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV