ΔΡΟΜΕΑΣ Θράκης: Ενημερωτική ημερίδα υγείας στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 5 Φεβρουαρίου, 2024 12:42

ΔΡΟΜΕΑΣ Θράκης: Ενημερωτική ημερίδα υγείας στην Αλεξανδρούπολη

Ενημερωτική ημερίδα υγείας με τίτλο “Πρωτόκολλα άσκησης σε κλινικούς πληθυσμούς (από τη θεωρία στην πράξη)”διοργανώνει ο ΔΡΟΜΕΑΣ Θράκης στην Αλεξανδρούπολη:

Τα τελευταία χρόνια η ΑΣΚΗΣΗ εφαρμόζεται ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης σε διαφορετικούς κλινικούς πληθυσμούς αφού πλέον έχει αναγνωριστεί η ιδιαίτερη αξία της και η συμβολή της στην προάσπιση της υγείας του ατόμου. Αντιθέτως, η ΕΛΛΕΙΨΗ άσκησης (υποκινητικότητα) έχει αναγνωριστεί ως σημαντικό και ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση καρδιομεταβολικών νοσημάτων (παχυσαρκία, στεφανιαία νόσος, διαβήτης, καρκίνος κλπ). Επιπλέον, η δομημένη, τακτική και εξατομικευμένη άσκηση αποτελεί εδώ και δεκαετίες τον βασικό άξονα στον οποίο στηρίζεται η καρδιομεταβολική αποκατάσταση σε όλους τους κλινικούς πληθυσμούς.

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 (Επιμελητήριο Έβρου στις 18.30μμ) θα προσπαθήσουμε να θέσουμε τις βάσεις, βήμα-βήμα, εφαρμόζοντας πρωτόκολλα άσκησης σε κλινικούς πληθυσμούς. Θα εστιάσουμε στην πρακτική εφαρμογή και στην υλοποίηση προγραμμάτων άσκησης λαμβάνοντας υπόψιν δύο έννοιες/λέξεις: ΑΣΦΑΛΕΙΑ και αποτελεσματικότητα !!!


Φορέστε την αθλητική σας φόρμα και …ελάτε μαζί μας…

Ελάτε στον «μαγικό κόσμο» της άσκησης !!!

Συνδιοργάνωση:

Δρομέας Θράκης
ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής
Ιατρικός Σύλλογος Έβρου
ΣυνεχίΖΩ Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ν.Εβρου
Σύλλογος Διαβητικών Νομού Έβρου – ΣΥΔΝΕ
ΓΑΛΗΝΟΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΠΘ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 5 Φεβρουαρίου, 2024 12:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV