Αυτόνομο και πιο ενισχυμένο το νοσοκομείο Διδυμοτείχου μέχρι το τέλος της χρονιάς

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 11 Ιουνίου, 2019 14:58

Αυτόνομο και πιο ενισχυμένο το νοσοκομείο Διδυμοτείχου μέχρι το τέλος της χρονιάς

Σε μία “ενδιάμεση κατάσταση” λειτουργεί αυτήν την στιγμή το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποδέσμευσης του – η οποία έχει ήδη ξεκινήσει – από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και να οριστούν τα νέα Δ.Σ. – ξεχωριστά πλέον- των δύο νοσοκομείων, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς.

Αυτό εξήγησε μεταξύ άλλων ο διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Παρασκευάς Χατζόπουλος μιλώντας για θέματα και εξελίξεις που αφορούν το νοσοκομείο Διδυμοτείχου στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ.

Παράλληλα το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου αναμένει περίπου εφτά μόνιμους γιατρούς μέσω προκηρύξεων – προκηρύξεις που έχουν προχωρήσει, κάποιες που δεν έχουν ακόμα βγει στο αέρα αλλά και ορισμένες που είναι στην διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών. Το ιδανικό είναι να πληρωθούν οι θέσεις από γιατρούς που θα επιλέξουν το Διδυμότειχο σαν πρώτη προτεραιότητα και να θέλουν να μείνουν και στην ευρύτερη περιοχή για να μην υπάρξουν μετακινήσεις και αλλαγές, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Χατζόπουλος.

Αυτή την στιγμή ορισμένες κλινικές, όπως η ορθοπεδική, λειτουργούν με την βοήθεια και συνδρομή γιατρών από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ή από το στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Σχετικά με τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή το νοσοκομείο, αναμένεται μία προκήρυξη που θα αφορά 6 άτομα ενώ έχει ζητηθεί και επικουρικό προσωπικό.

Σχετικά με τον εξοπλισμό του νοσοκομείου, μετά από κεντρικό διαγωνισμό από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο ένας νέος αξονικός τομογράφος νέας γενιάς θα διατεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου για τις ανάγκες των νοσοκομείων Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης. Επιπροσθέτως βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για προμήθεια  μηχανημάτων και ιατρικών εργαλείων η οποία ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο, όπως έκανε γνωστό ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Ο κ. Χατζόπουλος μάλιστα μίλησε και για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου στο οποίο έχει ενταχθεί το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και προχωράει, καθώς βρίσκεται στο στάδιο που οργανώνεται η προκήρυξη για τον διαγωνισμό. Το θέμα είχε γίνει γνωστό από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη κατά την επίσκεψή του τον Απρίλιο στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου και αναμένεται να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις και να μειώσει τις δαπάνες ενώ  οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Παρασκευάς Χατζόπουλος:


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 11 Ιουνίου, 2019 14:58

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV